web space | free website | Business Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
Billy Graham

Opetukset ja toiminta

- Billy Grahamilla (s.1918) on Parkinsonin tauti, etenevä hermosairaus, joka on jo tehnyt hänelle mahdottomaksi ajaa autoa tai kirjoittaa käsin. Graham, papiksi vihitty etelän baptisti, johtaa evankelista imperiumia eli Billy Grahamin evankelista yhdistystä (Billy Graham Evangelistic Association BGEA) ja sen vuosibudjetti on 100 miljoonaa dollaria (Grahamille maksetaan nyt 101250 dollaria vuodessa sekä asumistukea 33750 dollaria, tiedot vuodelta 1999) BGEA:lla on n. 600 hehtaarin koulutuskeskus "The Cove" Ashevillessa Pohjois-Carolinassa. Cove aloitti toimintansa v. 1987 ja siinä on majatalo ja Cove-leiri 9-15 ikäisille nuorille. Noin 5-10000 aikuista koulutetaan vuosittain Graham-tyylin evankeliointiin.

Grahamin lehti Decision (Ratkaisu) saavuttaa 1.7 miljoonaa ihmistä, hänen kolumninsa ilmestyy yli 100:ssa sanomalehdessä, hänen radio-ohjelmansa lähetetään 700 asemalta kautta maailman ja monet hänen kirjoistaan ovat olleet best-sellereitä. (Kirjaa Angels, vuodelta 1975, myytiin miljoona kappaletta vain 90 päivässä.) Grahamin sanotaan saarnanneen yli 200 miljoonalle ja on väitetty, että 2 874 082 heistä on tullut esille "ottamaan Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena pelastajanaan" (15.11.1993 Time-lehti). George Bush kutsui Grahamia "Amerikan pastoriksi". Harry Truman sanoi häntä "vääräksi" ja julkisuuden etsijäksi. Pat Boone pitää häntä "suurimpana miehenä sitten Jeesuksen". Vielä joku sanoo että, Graham on tehnyt enemmän vahinkoa Kristuksen asialle, kuin kukaan toinen elävä mies." Ken on oikeassa? Lue edelleen ja päätä itse.

- Vuonna 1995, Grahamin tuhlaajapoika Franklin nimitettiin isänsä ristiretkiorganisaation varapuheenjohtajaksi ja hänen seuraajakseen. Billy Graham jää puheenjohtajaksi ja pääsaarnaajaksi niin pitkään kuin pystyy. Franklin pukeutuu farkkuihin, saappaisiin, farkkupaitaan ja nahkatakkiin. Hän oli teinikapinallinen, joka joi, poltti, tappeli ja pakeni poliisia hurjissa takaa-ajoissa. Hän sai potkut Letourneau College'sta. Hän jatkaa Samaritan's Purse'n ja World Medical Mission'in johtajana, molemmat ovat sosiaalisen evankeliumin järjestöjä.

Kesäkuun alussa 1996 Franklin Graham CNBC:n haastattelussa julisti: "Joko se on roomalaiskatolinen kirkko ... tai ortodoksinen kirkko ... meidän pitäisi olla yhtä mieltä ... se on Jeesus Kristus, joka maksoi synnin rangaistuksen". Tuo julistus oli traagisen petollinen. Voisiko Franklin, kuten isänsä, olla tietämätön, että katolisuus ja ortodoksisuus, vaikkakin käyttävät samoja Raamatun sanoja kuin evankeliset, kuitenkin tarkoittavat jotakin muuta? Franklin Graham kertoi Indianapolis Star'ille (3.6.1999), että hänen isänsä pitkäaikainen ekumeeninen liitto katolisen kirkon ja kaikkien muiden suuntien kanssa, "oli yksi hienoimmista asioista, mitä hänen isänsä koskaan teki". Karismaattinen lehti Charisma numerossaan 10/95 sisälsi 7-sivuisen jutun Franklin Grahamista. He lainasivat häntä: "Kiitän Jumalaa siitä lämmöstä, jonka näen monissa karismaattisissa seurakunnissa -- heidän rakkautensa Herraan ja rakkautensa Kirjoituksiin. ..." Hän sanoi myös: "Todennäköisesti suurin osa Samaritan's Purse'en kannatuksesta tulee karismaattisesta yhteisöstä". Hän on viitannut äiti Teresaan "esimerkkinä naisesta, jota Jumala käyttää" (1.4.1999, Calvary Contender <http://home.hiwaay.net/~contendr/>).

Franklin Graham on tullut isäänsä ja voit olla varma, että hän tekee kompromisseja yhtä paljon tai enemmän kuin isänsä. Voit odottaa pientä muutosta ja huonompaan suuntaan BGEA:n nykyisestä ekumeenisesta asenteesta, kunhan Franklin tulee kokoaikaiseksi -- Franklin ei käytä kokouksistaan isänsä sanaa "ristiretki" vaan käyttää maallisempaa, etsijäystävällistä sanaa "festivaali". Hänen festivaalinsa toukokuussa 1999 Alabaman yliopistolla veti mukaan 50 000 ihmistä. Lehti Alabama Baptist 13.5.1999 luetteli muutamia nykyaikaisen kristillisen musiikin (Contemporary Christian Music (CCM) <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/Psychology/rockm/>) esittäjiä ja sanoi, että "nykyaikainen krstillinen artisti  Steven Curtis Chapman sai nuoret keinumaan ja laulamaan näyttämön lattialla ... (Lähde: 6/15/99, Calvary Contender.)

- Norman Vincent Peale <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/Psychology/guidepo/> oli mies, joka ei ollut vain vastuussa "kristillisen" psykologian tuomisesta tunnustavaan seurakuntaan, vaan hän myös kannatti sellaisia New Age ja /tai okkulttisia oppeja kuin visualisointi, panteismi, inhimillinen mahdollisuusajattelu, positiivinen tunnustaminen, positiivinen ajattelu jne. Kerran Phil Donahue Show'ssa, Peale, 33. asteen vapaamuurari, sanoi: "Ei ole tarpeen uudestisyntyä. Sinulla on oma tiesi Jumalan luokse, minulla on omani. Minä löysin ikuisen rauhan Shinto-pyhäkössä". (Shintolaisuus on muinainen itämainen uskonto, joka sulauttaa esi-isien palvonnan mystiikkaan.) Hän kielsi myös tarpeen uskoa neitseestä syntymiseen.

Peale'n väärät opit ilmeisesti merkitsivät hyvin vähän Billy Grahamille. Lehti Bible for Today lainasi Grahamin sanoja eräässä puheessa kirkkojen kansallisen neuvoston (National Council of Churches) lounaalla 6.12.1966: "En tiedä ketään, joka on tehnyt enemmän Jumalan valtakunnan puolesta kuin Norman ja Ruth Peale, tai merkinnyt enemmän omassa elämässäni -- rohkaisun muodossa , jota he ovat antaneet minulle" Hayes Minnick, BFT Report #565, p. 28). Kerran Graham jopa antoi Pealen siunata erään New Yorkin kokoussarjansa ja sitten lähetti 400 uuden "kääntyneen" nimet Pealen marmorikirkkoon (Marble Collegiate Church).
- Eräs Norman Vincent Peale'n menestyksekkäimmistä suojateista on Robert Schuller <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/schuller/>. Schuller opettaa, että ei tarvitse ollenkaan tuntea omaa henkilökohtaista syntiään, ei tarvitse katua, eikä tarvitse ristiinnaulita omaa minää. Koskien viimeksi mainittua seikkaa, Schuller opettaa juuri päinvastaista filosofiaa -- oma minä täytyy ylentää -- mikä tarkoittaa Jeesuksen Kristuksen evankeliumin täydellistä kieltämistä. (Kirjassaan Self-Esteem: The New Reformation, suom. Itsensä arvostamineen: Uusi uskonpuhdistus), Schuller sanoo: "Jeesus tunsi arvonsa; Hänen menestyksensä ruokki hänen omanarvon tuntoaan. Hän kärsi ristin pyhittääkseen omanarvontuntonsa ja hän kantoi  ristin pyhittääkseen sinun omanarvontuntosi. Risti pyhittää itsetehostuksen" [vertaa Matt. 16:24].)
Kuitenkin Graham hyväksyy tämän luopion niin ikään sanoen: "Robert Schuller on suuri Jumalan mies, jonka kenkiä minä en ole arvollinen kumartumaan ja päästämään" (vertaa Johannes Kastajan sanonta hänen puhuessaan Jeesukselle Joh. 1:27:ssa!). Graham on myös se, joka neuvoi Schuller'ia vuonna 1969 aloittamaan "Hour of Power (Voiman tunti)" TV-show'nsa. Vuonna 1972 Graham teki Schuller'ista Anaheimin ristiretkensä johtajan sanoen: "Koko maailmassa ei ole toista, jota rakastan Kristuksessa enemmän kuin Bob Schulleria. ... Hän on tehnyt joitakin kaikkein suurimpia tekoja Jumalan Valtakunnan puolesta meidän sukupolvessamme".  (David Beale, S.B.C. House on the Sand, p. 144).  Graham esiintyi henkilökohtaisesti Schuller'in 1000. juhlaohjelmassa (2.4.1989) viitaten, kuinka hän oli rohkaissut Schulleria 20 vuotta aikaisemmin sanoessaan: "Bob, miksi et televivioisi ohjelmiasi?" [Graham puhui Schullerin kristallikatedraalissa 1985 ja nämä kaksi miestä tulivat yhteisymmärrykseen koskien "uudestisyntymistä" "päätöksenä lopettaa omien matkatavaroiden kantaminen" (Paul Harvey'n raportti, 15.7.1985).]
- Yhteistoiminta Grahamin ristiretkillä edellyttää automaattisesti kumppanuutta niiden kanssa, jotka kieltävät uskon perusasiat. Esimerkiksi Grahamilla ei ole vain vaikutusvaltaisia uskomattomia henkilöitä ristiretkiensä puhujalavoilla, vaan hänellä on myös ollut säännöllisesti ainakin vuodesta 1972 lähtien katolisia neuvonantajia neuvomassa uusia roomalaiskatolisia "käännynnäisiä" ja ohjaamassa heitä takaisin omiin katolisiin seurakuntiinsa jälkihoitoa varten. Itseasiassa Graham ei edes halua pitää ristiretkeä kaupungissa, ellei ole varma laajasta eri uskonsuuntien kannatuksesta (s.o. ekumeenisesta tuesta). Asia on siis enemmän kuin Billy Grahamin kristillisyyden aitous, mutta sen sijaan on tosiasia, että kaikki mukana oleminen joko Grahamin ja/tai hänen järjestönsä kanssa merkitsee "liittoa uskonnollisin tarkoituksin ihmisten kanssa, joilla on toinen evankeliumi: joissakin tapauksissa roomalaiskatolinen, joissakin modernistinen," ja vielä joissakin toisissa ei evankeliumia ollenkaan (R.J. Sheehan, C.H. Spurgeon and the Modern Church, pp.97-98). [Grahamin tapa ohjata ihmiset takaisin katoliseen kirkkoon voidaan todeta jo niin varhain kuin vuonna 1957! Haastattelussa 21.9.1957 Graham sanoi San Francisco News'ille: "Jokaiseen, joka tekee ratkaisun kokouksissamme, otetaan yhteys myöhemmin ja hänet ohjataan paikallisen papin luo, joko protestanttisen, katolisen tai juutalaisen. "(Myöhemmin esim. Grahamin vuoden 1994 ristiretkillä Minneapolis'issa ja Cleveland'issa 6000 ratkaisun tehnyttä kummassakin ohjattiin takaisin katoliseen kirkkoon)

Vuosien kuluessa katoliset johtajat ovat oppineet, että heillä ei ole mitään pelättävää Grahamin ristiretkissä. He käyttävät Grahamin ristiretkiä palauttamaan passiivisia katolisia ja jopa voittamaan käännynnäisiä katolisuuteen. Grahamin kutsu "ottaa Kristus vastaan," tai "ottaa uskon askel," tai "tulla Kristuksen luokse tänä iltana," on kyllin pyöreä (general), jotta katoliset johtajat voivat sisällyttää siihen sakramenttien evankeliuminsa. Ja se tosiasia, että Graham työskentelee katolisten seurakuntien kanssa, eikä koskaan anna mitään varoituksia katolisuudesta, antaa ihmisille vaikutelman, että hän hyväksyy heidän teologiansa. Katoliset papit yksinkertaisesti opettavat kyselijöitä, että he ovat uudestisyntyneet kasteessa ja toistuvasti uudistuvat Kristuksessa kaikenlaisten uskonnollisten aktiviteettien kautta -- messun, perhevelvollisuuksien, rukousten lukemisen ja jopa, kun vain tulee eteen evankelisessa kokoussarjassa (Wilson Ewin, The Assimilation of Evangelist Billy Graham Into the Roman Catholic Church, pp. 38-39 suom. Evankelista Billy Grahamin sulautuminen eli assimilaatio roomalaiskatoliseen kirkkoon):

"Jostakin selittämättömästä ja salaperäisestä syystä Billy Graham on kykenemätön havaitsemaan roomalaiskatolisuuden teologista, moraalista ja hengellistä sielua. Samoin hän ei ole pystynyt omaksumaan, tai mikä vielä pahempaa, on päättänyt olla näkemättä koko Vatikaanin systeemin historiallista luonnetta. Sen sijaan hän on valinnut tulla vedetyksi ja vaikutetuksi ja lopulta kunnioittaa ja seurata Paavin valtaa. Tuloksena on hänen osaltaan traaginen kyvyttömyys ymmärtää eroa Jumalan Sanan totuuden ja roomalaiskatolisuuden äärimmäisen pimeyden välillä" (Ewin, p. 22).

 ["Varhain elämässäni en tiennyt paljon katolisista, mutta vuosien saatossa olen hankkinut monia ystäviä roomalaiskatolisen kirkon sisällä. Itse asiassa kun pidämme ristiretken kaupungissa nykyisin, lähes kaikki katoliset seurakunnat tukevat sitä ja kun menimme Minneapolis-St. Paul'in alueelle viime vuonna, näimme
St. Paul'in, joka on laajasti katolinen ja Minneapolis'in, joka on laajasti luterilainen, molempien tukevan ristiretkeä. Tämä ei olisi tapahtunut 25 vuotta sitten" (Billy Graham haastattelussa Promise Keepers'ien New Man lehdelle, March-April 1997).]

- Grahamin ristiretki syyskuussa 1992 Portlandissa Oregonissa on erinomainen esimerkki Grahamin kompromissista Rooman kanssa. Catholic Sentinel, Oregon (April 24, 1992) sisälsi artikkelin "Counselors Recruited For Billy Graham Crusade (Ohjaajia värvätty Billy Grahamin ristiretkeen)." Sentinel kirjoitti, että 10000 ohjaajan odotettiin osallistuvan tarvittaville luokille ja että katoliset seurakunnat olivat asettaneet päämääräkseen hankkia heistä 6000. Artikkelissa sanottiin myös (koskien "ratkaisun tekijöitä"): "Ne jotka on kastettu katolisiksi, tai ilmaisevat pitävänsä parempana katolisuutta, tullaan ohjaamaan paikallisiin seurakuntiin, jotka ovat osa ristiretkeä."

Kumppanuus katolisen kirkon kanssa ei ollut ainoa maailmallisuus tällä ristiretkellä. Oregoniani 13.9.1992 kirjoitti: "Yli 7000 kristittyä nuorta tunki omaan Power Surge (suom. Voima-aalto) nuorisotapahtumaansa Grahamin ristiretkellä lauantai-iltana Portlandin Memorial Coliseum'illa. Vahvistimet täysillä ja valot sammutettuina nuori T-paita- ja farkkukansa sai kattopalkit huojumaan laululla ja ylistyksellä, joka kohosi jyskyttävän rock-musiikin tahdissa."

Kun ristiretki oli ohi Catholic Sentinel 25.9.1992 kirjoitti nämä sanat Grahamin puolesta:

"Graham sanoma ihmisille on palata Jumalan luokse ja seurakuntiinsa. ... Graham erikoisesti ylisti katolista kirkkoa sanoen: 'Olemme iloisia, että roomalaiskatolinen kirkko nyt tekee kanssamme yhteistyötä, minne tahansa me menemmekään ...'"

- Grahamille on myös vaikea ottaa todella kristillinen kanta moraalikysymyksissä. Em. Portlandi'n vuoden 1992 ristiretken aikana Grahamilla oli ainutlaatuinen tilaisuus julistaa, että homous on synti. Häneltä kysyttiin mielipidettä marraskuussa 1992 Oregonin valtion laajuisessa gallupissa, joka julisti homouden epänormaaliksi ja siten kieltäisi hallituksen tuen sille. Sen sijaan, että olisi antanut selvän vastauksen Raamatusta, Graham näytteli poliitikkoa:

"Minun mielestäni on tunteellista kiistan molemmille osapuolille esittää rankkoja väitteitä. Haluan pysyä kansallisen ja paikallisen politiikan ulkopuolella ollessani täällä. Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä riippumatta heidän etnisestä tai poliittisesta taustastaan tai sosiaalisesta suuntautuneisuudestaan. ... Kristityt ottavat vastustavia kantoja monissa asioissa ... kiistan molempien osapuolten täytyy rakastaa toisiaan. ... En koskaan puhu toisia ryhmiä vastaan" (22.9.1992,The Statesman Journal).

TV-ohjelmassa 22.12.1994 (Larry King Live Show), Graham myös sanoi uskovansa, että homot ovat syntyneet taipumuksensa kanssa, se on heillä geeneissä.
Koskien aborttikysymystä, Graham vuotta aikaisemmin ABC:n ohjelmassa "Good Morning America" (GMA) 5.9.1991 kysyttäessä kristityn kantaa aborttiin, sanoi: "... luulen, että on olemassa kristillinen kanta, mutta en ole valmistautunut sanomaan, mikä se on." Jälleen kaksi viikkoa myöhemmin GMA:ssa 19.9.1991 Graham sanoi: "Mutta on tilanteita, jolloin abortti on ainoa vaihtoehto" (vaikka hän ei sanonut, milloin on oikein raastaa ulos viaton syntymätön ihmiselämä). (22.2.1993, Christian News.)

TV Guide'n haastattelussa 6.8.1994 Graham sanoi kysyttäessä abortista ja homoudesta:

"En ota kantaa aborttikysymykseen. Olen samaa mieltä Paavin kanssa, jonka tunnen hyvin, mutta en vain ota ääriasenteita. Minä saarnaan yhdistääkseni ihmisiä. Tänä päivänä uskonnollisessa maailmassa on suuri jakautuneisuus. Jumala rakastaa homoja yhtä paljon kuin ketä tahansa. Mielestäni homous on synti, mutta ei sen suurempi kuin epäjumalanpalvelus tai huoruus. Minun arvioni mukaan ei niinkään iso."

- Vuonna 1948 Grahamilta kysyttiin: "Mitä odotatte kirkkojen maailmanneuvoston WCC:n tekevän ensi elokuussa, kun he vierailevat Kööpenhaminassa?" Hän vastasi: "Uskon, että he nimittävät Antikristuksen!" Kuitenkin niin varhain kuin 1966 Graham kehui, että hän osallistui WCC:n kokoukseen New Delhissä 1961 ja hän toivoi voivansa osallistua neljänteen kokoukseen Uppsalassa 1968 (näin kävi). Sen jälkeen hän on osallistunut kahta lukuun ottamatta kaikkiin WCC:n yleiskokouksiin!

Grahamin yhteistyö luopioiden ekumeenisten johtajien kanssa (sellaisten kuin WCC:n), hänen kieltäytymisensä paljastaa se epäraamatullinen näkemys, johon heidän pyrkimyksensä "kristittyjen yhteyteen" perustuu ja hänen halunsa tehdä yhteistyötä luopioiden uskonnollisten johtajien kanssa paljastui taas kerran, kun ilmoitettiin hänen sydämellisestä vierailustaan Konrad Raiser'in WCC:n pääsihteerin luona. EPS raportoi: "Raiser ilmoitti, että hänellä ja Grahamilla oli ystävällinen, epävirallinen ja laaja-alainen keskustelu. Raiser sanoi, että Graham muisteli osallistumistaan aiempiin WCC:n yleiskokouksiin ja puhui monista nykyisistä toiminnoistaan. Grahamin avustaja ilmaisi myöhemmin toiveen, että WCC:n pyrkimykset kehittää suhteita Grahamiin ja muihin evankelisiin jatkuisivat, Raiser sanoi ja ilmoitti kutsuneensa Grahamin vierailulle WCC:n päämajaan Geneveen, milloin vain se hänelle sopii."

BGEA (Billy Graham Evangelistic Association) piti oman kiertävien evankelistojen Pohjois-Amerikan konferenssin (North American Conference for Itinerant Evangelists) Louisville'ssä Kentucky'ssa 28.6.-1.7.1994. Siihen otti osaa yli 40 uskonsuuntaa ja järjestöä Grahamin ennakoidessa, että "evankelistojen uusi sukupolvi on näköpiirissä." Tämä konferenssi noudatti aiempien konferenssien mallia -- se antoi kovasti potkua WCC-NCC uskonsuunnille, karismaattiselle liikkeelle ja roomalaiskatoliselle kirkolle. Toimintansa viimeisinä vuosina Graham panee suuren painon uuden evankelistasukupolven kouluttamiselle olemaan tottelematon Jumalan Sanalle, mitä tulee työskentelemiseen niiden kanssa, jotka saarnaavat väärää evankeliumia. (Original source: Sept/Oct 1993, Foundation magazine.)
- Vuonna 1952 ja jälleen 1958 Graham esitti selkeitä julistuksia koskien erottautumista niistä, jotka julistavat väärää oppia. Esimerkiksi 1952 hän kirjoitti tri. Bob Jones vanhemmalle: "Meillä ei koskaan ole ollut ristiretkikomiteassamme miestä, joka kieltäisi neitseellisen syntymän, sijaissovituksen tai ruumiin ylösnousemuksen." Vuonna 1958 Graham julisti Eternity- lehdessä: "Jos ihminen julkeasti kieltää Kristuksen jumaluuden tai, että Kristus on tullut lihassa, emme edes toivota hänelle hyvää matkaa. Koska Sana opettaa, että meidän tulee pysyä erossa niistä, jotka kieltävät meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen jumaluuden ... minun tulee pitää häntä Antikristuksena ja ristin vihollisena." Kuitenkin jo niin varhain, kuin 1963, Grahamilla oli yhdistyneiden metodistien piispa (United Methodist Bishop) Gerald B. Kennedy Los Angeles'in ristiretken johtajanaan (Crusade Chairman). Kennedy kirjoitti yhdessä kirjoistaan (God's Good News, sivu. 125): "Uskon, että UT:n todistus kokonaisuutena käsitettynä on vastoin oppia Jeesuksen jumaluudesta. ..." Kuitenkin Graham sanoi Kennedystä vuonna 1963: "Piispa Kennedy on yksi kymmenestä suurimmasta kristitystä saarnamiehestä Amerikassa."

-Ehkä kaikkein dramaattisin on Grahamin muutos koskien vääriä uskontoja. Vuonna 1948 hän sanoi: "Kolme pahinta oikean kristillisyyden uhkatekijää ovat kommunismi, roomalaiskatolisuus ja muhamettilaisuus." Kuitenkin 1973 Graham oli kääntänyt takkinsa. Hän sanoi, että Maon "kahdeksan ohjetta ovat pohjimmiltaan samoja kuin kymmenen käskyä", hän ylisti katolista messua "hyvin kauniina" (ks. myöh.) ja sanoi, että Mohammed Ali'n (raskaansarjan nyrkkeilyn maailmanmestari) käsitykset Islamista ovat "jotakin, johon kaikki voisimme uskoa." Jopa aikaisemmin 1966 Graham sanoi: "Huomaan olevani lähempänä katolisia, kuin radikaaleja protestantteja. Mielestäni katolinen kirkko tänä päivänä on käymässä läpi toista uskonpuhdistusta" (24.5.1966, Philadelphia Evening Bulletin). Grahamin mukaan tämän "uskonpuhdistuksen" on täytynyt olla valmis 1973, kun hän sanoi: "Huomasin, että uskonkäsitykseni ovat olennaisesti samat kuin oikeaoppisilla katolisilla. Olemme eri mieltä vain joissakin myöhemmän kirkkoperinteen kysymyksissä"  (1/78, McCall's Magazine).

-Grahamin evankeliumi ja roomalaiskatolinen evankeliumi eivät todellisuudessa eroa mitenkään toisistaan. Vuonna 1978 McCall's Magazine kirjoitti, että tohtori Graham "päivitti" (updated) pelastuksen tien ymmärtämisen:

"Olin tottunut ajattelemaan, että pakanat kaukomailla ovat kadotettuja -- menossa helvettiin -- jos heillä ei ole Jeesuksen Kristuksen evankeliumia heille saarnattuna. Enää en usko näin. ... Uskon, että on muita teitä Jumalan olemassaolon tunnustamiseen -- esim. luonnon kautta -- ja runsaasti muita mahdollisuuksia siten sanoa kyllä Jumalalle."

Tämä tietenkin on väärää evankeliumia -- ja sellaista, joka tuomitsee saarnaajansa. (ks. Joh.14:6 ja Gal.1:8)! [On vaikea tietää, mitä Graham todella uskoo helvetistä. Yksi on varmaa, Grahamille se ei ole kirjaimellinen: "Ainoa, mitä voin sanoa varmasti on, että helvetti merkitsee eroa Jumalasta. Olemme erossa Hänen valostaan, Hänen seurastaan. Tätä on helvettiin joutuminen. Kun puhutaan kirjaimellisesti tulesta, minä en saarnaa sitä, koska en ole siitä varma. Kun Raamattu käyttää sanaa tuli puhuessaan helvetistä, se on ehkä kuvaus siitä, kuinka kauhea se on oleva -- ei tulta vaan jotakin vielä pahempaa, Jumalan janoa, jota ei voi sammuttaa." (15.11.1993, Time magazine).

- Vuonna 1985 Graham vahvisti käsityksensä, että ulkopuolella Kristuksen voisi pelastua. Los Angelesilainen toimittaja David Colker kysyi Grahamilta: "Entä muiden uskontojen ihmiset, jotka elävät hyvää elämää, mutta eivät tunnusta uskoa Kristukseen?" Graham vastasi: "Minä jätän tämän Herralle. Hän on päättävä siitä" (Los Angeles Herald Examiner, 22.7.1985). Vaikka tämä vastaus voi tuntua järkevältä niistä, jotka eivät tunne Raamattua, niin todellisuudessa se on suuri kompromissi totuuden suhteen. Jumala on jo päättänyt, mitä tapahtuu niille, jotka kuolevat ulkopuolella uskon Kristukseen. Efesolaiskirje kuvaa sellaisten tilaa "vihan lapsina" (Ef.2:3) ja "ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa" (Ef.2:12). Siksi Kristusta täytyy saarnata. Ihmiset ilman pelastavaa tietoa Kristuksesta ovat jo tuomitut (Joh.3:18). Tämän asian suhteen ei ole mitään salaisuutta tai epäselvää, koska Raamattu on selvästi puhunut.

Vuonna 1993 Graham toisti tämän filosofian David Frost'in haastattelussa:

"Ja minä ajattelen, että on tuo Jumalan kaipuu ja ihmiset elävät niin hyvin kuin voivat sen valon mukaan, mikä heillä on. Ajattelen, että he ovat eri luokassa kuin Hitlerin kaltaiset ihmiset ja sellaiset, jotka ovat uhmanneet Jumalaa ja puineet Hänelle nyrkkiä. ... Sanoisin, että Jumala on armon Jumala, meidän turvattava juuri tähän ja sanottava, että Jumala on armon ja rakkauden Jumala ja kuinka se tapahtuu, sitä me emme tiedä" (The Charlotte Observer, 2/16/93). [As reported in Evangelicals and Rome, by David Cloud <http://www.whidbey.net/~dcloud/fbns/grahamrome1.htm>.]

- Vuonna 1948 Graham sanoi roomalaiskatolisten olevan "yksi kolmesta suurimmasta uhkatekijästä oikealle kristinuskolle." Tänä päivänä hän tekee työtä heidän kanssaan käsi kädessä ja hänestä on tullut heille täydellinen tukija. Hän on vastaanottanut lukuisia katolisia tunnustuspalkintoja ja on yksi Paavi Johannes Paavali II:n suurimmista ihailijoista ja kannustajista, minkä todistaa hänen täysi tukensa vuoden 1989 karismaattiselle suunnitelmalle myöntää Paaville "Prince of Peace Prize (Rauhan Prinssin Palkinto)" (Paavi kieltäytyi siitä) ja hänen lausuntonsa Paavista "nykyajan maailman suurimpana uskonnollisena johtajana, valtiomiehenä, pastorina ja evankelistana." Tässä on Grahamin paavillisen kehityksen lyhyt historia:

1963: Paavi Johannes XXIII:n kuollessa Graham antoi lausunnon Bonn'issa Saksassa: "Minä ihailin Paavi Johannesta suunnattomasti ... tunsin, että hän toi uuden ajan maailmaan. Minun toiveeni on, että kardinaalit valitsevat uuden Paavin, joka seuraa samaa linjaa kuin Johannes. Olisi suuri murhenäytelmä, jos he valitsisivat miehen, joka toimisi Johannesta vastaan" (2.2.1963, Michigan City News-Dispatch; 8.6.1963, Chicago Tribune).

1973: Graham suositteli roomalaiskatolista kirjallisuutta ekumeenisissa Key 73 kokouksissa, joita pidettiin eri puolilla Pohjois-Amerikkaa; erikoisesti hän suositteli Paavi Johannes XXIII:n elämäkertaa, joka sisältää satoja sivuja Marian ja pyhimysten palvontaa, ehtoollisleivän palvontaa Messussa ja Paavin luottamusta sakramentteihin pelastuksen välineinä. Graham mainosti tätä kirjaa "hartauden klassikkona" (2/86, The Gospel Standard; Key '73: Congregational Resource Book).
1979: Billy Graham esiintyi Phil Donahue.show'ssa 10/11 ja keskustelussa Paavi Johannes Paavali II:n vierailusta USA:han sanoi: "Minun mielestäni Amerikkalaiset etsivät johtajaa, moraalista ja hengellistä johtajaa, joka uskoo jotakin. Ja Paavi uskoo ... kiitos Jumalan, minulla on joku, jota voin nyt lainata, jolla on todellista arvovaltaa."
Graham sanoi toisaalla: "Paavi Johannes Paavali II:n vierailu USA:an on suurimerkityksellinen tapahtuma, ei vain roomalaiskatolisille, vaan kaikille amerikkalaisille -- kuten koko maailmalle ... Siinä lyhyessä ajassa, jonka hän on ollut Paavi, Johannes Paavali II:sta on tullut maailman moraalinen johtaja. Minun ja lukemattomien toisten protestanttien rukoukset seuraavat häntä, kun hän tekee matkaansa (27.9.1979, Religious New Service dispatch; quoted in New Neutralism II, p. 40). (Alleviivaus lisätty.) Hän sanoi myös, että Johannes Paavali II "on melkein evankelista, koska hän kutsuu ihmisiä kääntymään Kristuksen puoleen, kääntymään kristinuskoon" (The Star, June 26, 1979; reprinted in the Australian Beacon, August 1979, p. 1).

1980: "Valintansa jälkeen Paavi Johannes Paavali II on esiintynyt nykyajan maailman suurimpana uskonnollisena johtajana ja yhtenä tämän vuosisadan suurimmista moraalisista ja hengellisistä johtajista ... Paavi tuli Amerikkaan valtiomiehenä ja paimenena, mutta minä uskon, että hän näkee näkee tulevansa myös evankelistana. ... Paavin pyrkimys oli puhua aikamme hengelliseen nälkään samalla tavalla, kuin kristityt kautta vuosisatojen ovat puhuneet kaikkien aikojen hengelliseen kaipuuseen -- ohjaamalla ihmisiä Kristuksen luokse" (Saturday Evening Post, Jan.-Feb. 1980). [Tässä samassa artikkelissa oli lainaus Grahamilta: "Äskettäin sain tietää, että sana 'Pontiff' tulee latinan sanoista alkuperäiseltä merkitykseltään 'sillan rakentaja.' ... Paavi Johannes Paavali II on todellakin sillan rakentaja ja tätä juuri jakautunut maailmamme tarvitsee kipeästi." Historiallisesti "pontiff" ei merkitse sillan rakentajaa, vaan viittaa paavilliseen titteliin Pontifex Maximus, joka annettiin varhaisille paaveille muinaisen pakanauskonnon ylipappien toimesta Rooman imperiumissa; "Pontiff" italiaksi ja latinaksi merkitsee "silta," ja selvästi osoittaa Paavin rienaavaa väitettä, että hän itse on tuo silta ihmisen ja Jumalan välillä.]

1981: Graham tapasi Paavi Johannes Paavali II:n 13.1. ja Religious News Service raportoi hänen sanoneen: "Meillä oli hengellinen hetki" ja että kaksi tuntia kestäneet intensiiviset keskustelut olivat "hyvin yksityisiä ja läheisiä. Paavi oli äärimmäisen lämmin ja kiinnostunut työstämme" (2/6/81 & 7/17/81, Christianity Today).
1984: Tullessaan Vancouver'iin ennen kuin kuukausi oli kulunut Paavin lähdöstä sieltä, Graham kommentoi Paavin sanomaa: "Sanonpa teille, että se oli aivan yhtä suoran evankelinen puhe, kuin mitä ikinä olen kuullut. Se oli mahtavaa. Tietysti olen hänen suuri ihailijansa. Hän antaa moraalista ohjausta maailmalle, joka näyttää kadottaneen suuntansa" (Foundation, Vol. V, Iss. 5, 1984).

1989: Graham puhui tapaamisesta Johannes Paavali II:n kanssa: "Keskustelussa oli tauko; äkkiä Paavin käsi ojentui ja hän tarttui takkini kauluksen jatkeisiin, hän veti minua eteenpäin muutaman tuuman päähän kasvoistaan. Hän kiinnitti katseensa minuun ja sanoi; 'Kuuntele Graham, me olemme veljiä'" 8.6.1989, Today). Graham sanoi tämän olleen suuri tapaus hänen elämässään.

1990: Tavattuaan Paavin Graham sanoi, että on erityisen ilmeistä Paavin puheissa, että hänen asenteensa ja päätöksensä "perustuvat hänen suurenmoiseen henkilökohtaiseen hengelliseen elämäänsä. ... hän perustaa työnsä, sanomansa ja näkynsä raamatullisiin periaatteisiin" (Ewin, The Assimilation of Evangelist Billy Graham Into the Roman Catholic Church, 1992, p. N).

1993: Joan Lunden'in Haastattelussa 12.7. ABC-TV:n ohjelmassa "Good Morning America," Graham sanoi: "Olen iloinen, että Paavi on tulossa (Denveriin katoliseen nuorisokonferenssiin) ... minä ihailen Paavia, vaikkakin en kaikessa ole yhtä mieltä hänen kanssaan ..." [Paavi puheissaan tuona vuonna väittää olevansa erehtymätön "Kristuksen pappi." Kuinka voi kukaan, joka julistaa yhtä ja ainoaa oikeaa evankeliumia milloinkaan olla "iloinen" siitä, että väärä Kristus tulee mukanaan väärä evankeliumi ja pettää tuhansia nuoria?]

- 21.4.1972 Graham vastaanottaa katolisen internationaalin fransiskaanisen palkinnon (Catholic International Franciscan Award) "työstään aidon ekumenian puolesta" ja "vilpittömästä ja aidosta ekumeniasta" (22.4.1972, Minneapolis Star). Hyväksyessään palkinnon Graham sanoi: "Vaikka en ole arvollinen koskettamaan pyhän Fransiskuksen kengännauhoja, niin kuitenkin tämä sama Kristus, joka kutsui Fransiskuksen 13. vuosisadalla, kutsui myös minut olemaan Hänen palvelijansa 20. vuosisadalla" (2/86,The Gospel Standard).

- Grahamilla oli tärkeä osa, kun luotiin yhteyksiä Vatikaaniin presidentti Reagan'in päätöksen yhteydessä nimittää suurlähettiläs Vatikaaniin (Charisma, May, 1984, pp. 101-102). Presidentti pyysi Grahamia auttamaan kansallisen turvallisuuden neuvonantajaa William P. Clark'ia keräämään vastauksia virallisten diplomaattisten suhteiden perustamisesta Paavin istuimeen. Graham otti yhteyttä seuraaviin "kristillisiin" johtajiin: Jerry Falwell <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/falwell/>, Pat Robertson <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/robertson/>, Billy Melvin (Executive Secretary of the NAE <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/Psychology/nae/>), David Hubbard (then president of Fuller Seminary), ja Gilbert Beers (then editor of Christianity Today). Kirje Grahamille, joka lähetettiin myös Clark'ille saatiin myös ja siinä oli lainaus Grahamilta: "Jos joku yleensä voi tehdä sen ja selvitä siitä, se on Mr. Reagan ..."

- Suosittu katolinen arkkipiispa Fulton J. Sheen kuoli 9.12.1979. Sheen edusti perinteistä katolisuutta ja pitäytyi Rooman dogmeihin. Hän oli uusitestamentillisen uskon vankkumaton vihollinen. Siitä huolimatta Graham kutsui Sheen'in kuolemaa:

 "suureksi menetykseksi kansakunnalle ja sekä katoliselle että protestanttiselle kirkolle. Hän mursi ennakkoluulojen muureja katolisten ja protestanttien välillä. ... Minä suren hänen kuolemaansa ja odotan jälleennäkemistämme taivaassa" (22.12.1979, EP News Service).

Sheen pani kuitenkin toivonsa Mariaan eikä Kristuksen täytettyyn lunastustyöhön. Ellei hän katunut ja kääntynyt kokonaisesti Kristuksen puoleen kuolinvuoteellaan, ei ole mitään perusteita uskoa Sheen'in olevan taivaassa (David Cloud, Flirting With Rome, Vol. I: Billy Graham, p. 31). [Tietysti, miksi ei Fulton Sheen olisi taivaassa, jos kerran Elviskin on siellä? -- USA Today-lehden artikkelissa 16.4.1996 Graham sanoo, että hän "odottaa viettävänsä iäisyyden Jumalan kanssa, suuren ja hyvän -- sekä Elvis Presley'n."]

- Graham sanoi kerran: "Mielipiteeni on, että meidän ei pitäisi asettaa vastakkain 'hoitavaa armoa (nurture of grace)' ja 'kääntymyksen armoa', kuten monet ovat yrittäneet. Olen vakuuttunut, että on olemassa molempia ja onnellinen se, joka hoitavan armon kautta tuodaan kääntymyksen armoon." Jokainen, joka tuntee katolisuutta, tietää, että heidän "hoitava armonsa" viittaa seitsemän sakramentin armoon. Siis Graham on sekä opiskellut että hyväksynyt Rooman sakramentaalisen armon!

Ei ole siis mikään yllätys huomata, että Graham pitäytyy myös Rooman väärään evankeliumiin kasteessa tapahtuvasta uudestisyntymisestä! Seuraava lainaus on artikkelista lokakuulta 1961, kun Graham oli antanut haastattelun luterilaiselle papille Wilfred Bockelman'ille, joka oli tuolloin lehden The Lutheran Standard apulaistoimittaja: (alleviivaus lisätty)

"Minä todella uskon, että jotakin tapahtuu vauvan kasteessa, varsinkin, jos vanhemmat ovat kristittyjä ja opettavat lapsilleen kristinuskon totuuksia lapsuudesta alkaen. Emme voi täysin ymmärtää Jumalan salaisuuksia, mutta minä uskon, että ihme voi tapahtua näissä lapsissa niin, että he uudestisyntyvät, se on, tehdään kristityiksi imeväiskasteen kautta. Jos haluat sanoa tätä kasteessa tapahtuvaksi uudestisyntymiseksi, minulla ei ole mitään sitä vastaan" (10/10/61, The Lutheran Standard).

Bockelman sanoi: "Voisi olettaa, että baptistina tri Graham vastustaisi lapsikastetta." Bockelman ei vain todennut tätä, vaan myös että Grahamin vaimo Ruth ja kaikki heidän lapsensa paitsi nuorin, ovat kastetut vauvoina. (Julkaistu kesällä 1991 Dorea, pp. 9-10.)

- Graham on sanonut, että Kristuksen neitseellinen syntymä ei ole oleellista kristinuskossa. United Church of Canada'n julkaisun haastattelussa 1966 ("Billy Graham Answers 26 Provocative Questions," United Church Observer, July 1, 1966) Graham antoi seuraavan vastauksen kysymykseen Kristuksen neitseellisestä syntymästä:

Kysymys: Onko mielestänne kirjaimellinen usko neitseestä syntymiseen, ei vain lihaksitulemisen tai Kristuksen jumaluuden symbolina, vaan historiallisena tapahtumana välttämätön ihmisen pelastumiselle?

Vastaus: Vaikka aivan varmasti uskon, että Jeesus Kristus syntyi neitsyestä, en löydä mistään Uudesta Testamentista mainintaa, että tämä erityinen usko olisi välttämätön henkilökohtaiselle pelastumiselle.

Innossaan rauhoittaa United Church of Christ'in luopioita (sen nykyinen moderaattori, isojen pappeinkokousten valvoja, Bill Phipps, kieltää Jeesuksen jumaluuden), Graham kertoo absoluuttisen valheen. Kuinka pelastuneelle ihmiselle olisi mahdollista kieltää Jeesuksen Kristuksen neitseellinen syntymä? Jos Jeesus Kristus ei syntynyt neitsyestä, Hän oli syntinen ja jos Hän oli syntinen, Hän ei olisi voinut kuolla syntiemme tähden. Edelleen, jos Kristus oli syntinen ja jos Hän ei syntynyt neitsyestä, Hän oli valehtelija esittäessään sellaisia väitteitä ja Raamattu, joka sisältää nuo väitteet, on julkeaa ja häijyä valhetta ja Raamattuun uskova kristitty on petetty hölmö, jonka uskolla ei ole arvovaltaista perustusta. Siksi ilman neitseestä syntymistä ei ole mitään evankeliumia, ei mitään pelastusta, eikä arvovaltaista Raamattua. Kristuksen neitseellinen syntymä on "kohtalokas (fatal)" oppi, ja tarkoittaa sitä, että se on ratkaiseva pelastumiselle. Koko evankeliumi seisoo tai kaatuu neitseellisessä syntymässä (Evangelicals and Rome, by David Cloud).

- Äskeinen haastattelu CNN:n "Larry King Live" TV-ohjelmassa jälleen kerran paljasti, kuinka kauas Graham on ajautunut oikeasta Raamatun opista. King haastatteli Grahamia kokonaisen tunnin joulupäivänä 1998. King kyseli Grahamilta kuolemanjälkeisestä elämästä, kun Grahamin oli maininnut, ettei hän pelännyt kuolla, koska tiesi, että olisi Jumalan kanssa (vinoutus lisätty):

GRAHAM: Minä tunnen Hänet. Hän tuntee minut. Hän ottaa minut vastaan. Uskon, että kuolemani hetkellä enkeli tulee ja ottaa minua kädestä ja johtaa minut Hänen läsnäoloonsa.

KING: Ruumiissanne vai sielun kautta?

GRAHAM: Molemmat -- ehkä molemmat, koska meidät on tuotu takaisin elämään. Muistakaa, tämä ruumis ja sielu tulevat yhteen taas. Mikään ei koskaan häviä.

KING: All right. Te kohtaatte Jeesuksen ja sitten, millaista se on oleva? Millainen on paratiisi?

GRAHAM: Se on oleva paratiisin kaltaista. Se on oleva -- siellä on oleva kaikkea,  mitä ikinä halusit ollaksesi onnellinen. Ihmiset sanovat Raamatun opettavan, ettei taivaassa ole seksiä. Jos seksi on välttämätöntä meidän onnellemme ja täyttymyksellemme, sitä on siellä oleva. Ja sitten, jos haluamme tiettyjä muita asioita, joiden ajattelemme olevan mukavia -- niitä on siellä.

Jälleen kerran Grahamin teologia on täysin vastoin Raamattua. Jumalan Sana ei missään opeta, että mikä tahansa on välttämätöntä ihmisen fyysiselle onnellisuudelle, olisi uskovan osa taivaassa. Päinvastoin, uskova on iloitseva Jumalan ylistämisestä ja Hänen tahtonsa täyttämisestä, ei yksilön mielihalujen. Uskovan fyysinen ruumis maan päällä ollessaan kamppailee vielä lihan himojen ja elämän korskan kanssa, jotka varmasti ovat mukavia lihalliselle uskovalle. Taivas kuitenkin on paikka, jossa uskova täyttää Vapahtajan tahtoa ja kunnioittaa ja kirkastaa Häntä kautta iankaikkisuuden. Antaa vaikutelma, että taivas olisi jonkinlainen hedonistinen paratiisi, on vaarallista ja väärää teologiaa. (Excerpted and/or adapted from the Jan-Feb 1999, Foundation.)

- Graham uskoo myös, että ihmiset voivat pelastua muutenkin kuin Jeesus-nimessä. (Lähde: 31.5.1998 TV-haastattelu yhdessä Robert Schuller <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/schuller/>'in kanssa, Foundation lehti touko-kesäkuun numero 1997.)

SCHULLER: Kerro minulle, mikä mielestäsi on kristinuskon tulevaisuus?

GRAHAM: Well, kristinusko ja olla tosi uskova -- tiedäthän, minun mielestäni on olemassa Kristuksen ruumis. Se tulee kaikista kristillisistä ryhmistä kaikkialta maailmasta, kristillisten ryhmien ulkopuolella. Ajattelen, että jokainen, joka rakastaa Kristusta, tai tuntee Kristuksen, ovatpa siitä tietoisia tai eivät, ovat Kristuksen ruumis. [Kuinka joku voi rakastaa Kristusta olematta siitä tietoinen (Room. 8:9,16; 10:14; 1 Joh. 3:24; 4:13; Joh. 3:18)?] Ja minä en luule, että tulisimme näkemään milloinkaan suurta kattavaa herätystä, joka käännyttäisi koko maailman Kristukselle. Luulen, että apostoli Jaakob vastasi tähän ensimmäisessä neuvostossa Jerusalemissa, kun hän sanoi, että Jumalan tarkoitus tälle ajalle on kutsua ulos kansa omalle nimelleen. Ja tätä juuri Jumala on tekemässä tänä päivänä. Hän kutsuu ihmisiä ulos maailmasta omalle nimelleen, tulevatpa he sitten muslimimaailmasta, buddhalaisesta maailmasta tai kristillisestä maailmasta tai ei uskovasta maailmasta, he ovat Kristuksen ruumiin jäseniä, koska he ovat Jumalan kutsumia.  He ehkä eivät edes tunne Jeesuksen nimeä [Kuinka näin voi olla? (vertaa: Apt. 4:12; Room. 10:13)], mutta he tuntevat sydämissään tarvitsevansa jotakin, mitä heillä ei ole ja he kääntyvät sen ainoan valon puoleen, joka heillä on ja minä luulen, että he ovat pelastettuja ja että he tulevat olemaan meidän kanssamme taivaassa.

SCHULLER: Well, mitä kuulenkaan sinun sanovan, että Jeesukselle Kristukselle on mahdollista tulla ihmissydämiin ja sieluun ja elämään, vaikka he ovat syntyneet pimeydessä, eivätkä milloinkaan ole nähneet Raamatun valoa. Onko tämä oikea tulkinta siitä, mitä tahdot sanoa?

GRAHAM: Kyllä se on, koska minä uskon sen. Olen tavannut ihmisiä eri osissa maailmaa heimoympäristöissä, jotka eivät koskaan ole nähneet Raamattua tai kuulleet siitä, eivätkä koskaan kuulleet Jeesuksesta, mutta ovat uskoneet sydämissään, että Jumala on ja ovat pyrkineet elämään elämää, joka oli erilaista kuin heitä ympäröivässä yhteisössä, jossa he elivät.

SCHULLER: Tämä on fantastista! Olen niin innoissani kuullessani sinun sanovan tämän! Jumalan armossa on avaruutta!

GRAHAM: Niin on, ehdottomasti on.

Se, mitä Graham tosiasiassa sanoo, on: "Syntiset voivat pelastua hyvillä töillänsä ja että henkilökohtainen suhde Jeesukseen Kristukseen ei ole välttämätön pelastumiselle." Tämä on myös täysin yhtä pitävää Roomalaiskatolisen yleisen katekismuksen kanssa (Roman Catholic universal catechism <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/Cults/Catholicism/catechism.htm>), sivu 224; kappale 847:

"Ne, jotka ilman omaa syytänsä eivät tunne Kristuksen evankeliumia tai Hänen kirkkoansa, mutta jotka siitä huolimatta etsivät Jumalaa vilpittömällä sydämellä ja armon vaikutuksesta pyrkivät toimissaan tekemään Hänen tahtonsa, kuten tuntevat omantuntonsa määräysten kautta, ne myös voivat saavuttaa ikuisen pelastuksen."
Siten roomalaiskatolisuus ja Billy Graham ovat sanoneet, että jos et koskaan ole kuullut Kristuksesta, sinä voit pelastua olemalla niin hyvä kuin voit. Tämä on selvässä ristiriidassa Apt.4:12 kanssa, joka sanoo: "Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman." Jeesus itse ei jättänyt mitään epäselvää: "Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." (Joh.14:6)

-Graham kieltäytyy puolustamasta Raamattua erehtymättömänä Jumalan Sanana. Newsweek lehti 26.4.1982 tarkasteli väittelyä kysymyksestä Raamatun erehtymättömyydestä. Artikkelissa kiinnitettiin huomiota siihen, että Billy Graham ei ole erehtymättömyyden kannattaja:

"Billy Graham selvästikään ei ole. 'Minä uskon, että Raamattu on innoitettu, arvovaltainen Jumalan sana,' Graham sanoo, 'mutta en käytä sanaa "erehtymätön", koska siitä on tullut herkkä erottava (brittle divisive) sana.'"

Graham välttää ristiriitaa mihin hintaan tahansa. Hän tietää, että modernistit ja epäuskoiset evankelikaalit ovat halukkaita kutsumaan Raamattua "arvovaltaiseksi ja innoitetuksi" jopa samalla, kun kieltävät, että se olisi horjumaton ja erehtymätön Jumalan sana. Graham linjaa itsensä tähän epäuskoiseen leiriin. Jos Raamattu kokonaisuutena ei ole erehtymätön Jumalan sana, kuka voi dogmaattisesti päättää, mikä osa on ja mikä osa ei ole erehtymätön? Jos Raamattu ei ole erehtymätön, se ei ole arvovaltainen (Source: Evangelicals and Rome, by David Cloud).

- Siitä huolimatta, että katolinen messun sakramentti on kaikkien aikojen suurin hyökkäys Kristuksen täytettyä työtä vastaan (vertaa Hebr.10:19-22), Grahamin mielestä messu ei ole vain kaunis, vaan se on myös selkeää evankeliumia:

"Menneellä viikolla pidin suuressa katolisessa kirkossa hautajaissaarnan läheiselle ystävälleni, joka oli katolinen ja heillä oli useita piispoja ja arkkipiispoja mukana. Ja kun istuin siellä läpi käyden hautajaismessua, se oli hyvin kaunista ja varmasti suoraa ja selkeää evankeliumia. Siellä oli suurenmoinen pieni pappi, joka sanoi minulle milloin seisoa ja milloin polvistua ja mitä tehdä" (O Timothy <http://www.whidbey.net/~dcloud/>, Vol. 10, Issue 9, 1993, pp. 16-17).

Siinä hän on. Billy Graham polvillaan palvomassa messuleipää! Grahamille ilmeisesti ei merkitse mitään, että messu tuhoaa raamatullisen opin Kristuksen sovituksesta ja siten koko evankeliumin.

- Bookstore Journal'in haastattelussa Graham jälleen ilmoittaa aivan selvästi kantansa ekumeniaan ja osoittaa kuinka paljon hän suostuu vääristämään Raamattua sen tukemiseksi:

"Toinen merkittävä asia tapahtui 50-luvun alussa Bostonissa. Katolinen kardinaali Cushing ... pani tekstin 'Bravo Billy' lehtensä etusivulle. Siitä tuli maanlaajuinen uutinen. Meistä tuli läheiset henkiystävät. Tämä oli ensi kerta, kun tulin kosketukseen protestanttien ja katolisten välisen tilanteen kanssa. Aloin huomata, että kristyttyjä onkin kaikkialla. Jeesus opetti: 'Tästä ihmiset tietävät, että te olette minun opetuslapsiani, jos rakastatte toisianne.' Ja tämä rakkaus on tärkeämpää kuin mikään muu. En luule milloinkaan luopuneeni tästä toteamuksestani" (November 1991, Bookstore Journal).

- Vuonna 1964 Grahamin avustaja George Edstrom, kirjoitti: "Mr. Graham ei ole koskaan saarnannut katolisessa kirkossa ja eikä ole heidän kanssaan samaa mieltä yhdenkään kirkon osallistumisesta. Jos kuulette tällaista, se ei ole muuta kuin vääriä huhuja." Kuitenkin jo 1963 vuotta ennen em. julistusta Graham oli jo puhunut roomalaiskatolisessa Belmont Abbey College'ssa Pohjois-Carolina'ssa.

Vuonna 1967 Graham taas puhui Belmont Abbey'ssa ekumeenisen vuoropuhelun instituutissa (Institute for Ecumenical Dialogue) vastaanottaen heiltä kunniatohtorin arvonimen (Doctor of Humane Letters (D.H.L.)) ja sanoen, että tämä oli" ... aikaa jolloin protestantit ja katoliset voivat kokoontua yhteen ja tervehtiä toisiaan veljinä, kun 10 vuotta aiemmin näin ei ollut." Graham sanoi, että hän "ei tiennyt suurempaa kunniaa Pohjois-Carolinalaiselle saarnamiehelle, joka oli kasvanut muutaman mailin päässä täältä, kuin saada tämä arvonimi. En ole varma voitaisiinko minua tästä lähtien kutsua 'Isä Grahamiksi,'" hän huvittavasti lisäsi. Tässä samassa puheessa Graham julisti:

"Lopultakaan pelastuksen tie ei ole muuttunut. Tiedän kuinka kirja tulee loppumaan. Evankeliumi, joka rakensi tämän koulun ja evankeliumi, joka tuo minut tänne tänä iltana, on edelleen pelastuksen tie" (11/22/67, The Gastonia Gazette).

Vertaa tätä Grahamin julistukseen 1957, jolloin hän luokitteli katolisen evankeliumin "löyhkäksi Jumalan sieraimissa" (A Prophet With Honor, p. 223).
- Vuonna 1968 Graham oli kokouksessa San Antonio'ssa, Texas'issa. Hän sanoi, että katolinen kirkko oli tehnyt "mahtavaa yhteistyötä" alueilla, joilla hän oli pitänyt ristiretkiä. Hän lisäsi: "Suuri osa tuestamme tänä päivänä tulee katolisilta. Emme milloinkaan pidä ristiretkeä ilman, että yleisössä olisi paljon pappeja ja nunnia."
Vuonna 1985 Paulist National Catholic Evangelization Association ja Tyndale House Publishers yhdessä kustansivat kirjan What Christians Can Learn from One Another about Evangelizing Adults (Mitä kristityt voivat oppia toisiltaan aikuisevankelioinnista), joka sisälsi luvun Billy Grahamilta. Kirja kutsui laajempaan yhteistyöhön protestanttien ja katolisten välillä ns. evankelismissa ja sisälsi myös artikkeleita sellaisilta miehiltä kuten: Joseph Cardinal Bernardin, Robert Schuller <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/schuller/>, Bill Bright <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/Psychology/ccc/>, Jack Wyrtzen, ym. (Flirting With Rome, Vol. I: Billy Graham, p. 31).

- 34 katolista seurakuntaa ja 300-400 seurakuntavapaaehtoista osallistui BGEA:n St.Louis'in ristiretkeen johtajanaan Grahamin ystävä  tri. Ralph Bell 22-29.9.1991. Ristiretken sponsoreihin kuului St.Louis'in arkkipiispa. (Reported in the 1992 March-April Fundamentalist Digest.) Vincent Heier arkkipiispan toimistosta kommentoi: "Billy Graham on aina ollut hyvin ekumeninen ... Billy Graham ei välttämättä ole työntänyt ihmisiä yhteen uskonsuuntaan tai toiseen, vaan hän pyrkii rohkaisemaan jokaista uskonsuuntaa, joka haluaa tehdä yhteistyötä."

- David Briggs Associated Press'in toimittaja, kirjoitti koskien Grahamin New Yorkin ristiretkeä 22.9.1991, että "moniin, jotka vastaavat kutsuun hänen ristiretkensä lopussa, on vaikutettu sellaisilla keinoilla kuten tuomalla vahtimestareita eteen sanomaan, että siellä on Kristukselle antautuvien vyöry." (Reported in The Patriot-News, Religion section, Harrisburg, PA, 9/20/91, p. 1.) Ristiretken tukijoihin kuului katolinen kardinaali John O'Connor, joka sanoi: "Billy Grahamin organisaatio on pyytänyt apuamme ihmisten hankkimisessa neuvomaan ja toivottamaan tervetulleiksi takaisin ne, jotka haluavat harjoittaa katolista uskoaan." Ristiretkessä Graham kiitti O'Connor'ia ja alueen arkkipiispoja heidän tuestaan. Graham ilmaisi myös kunnioituksensa New Yorkin juutalaisille rabbeille. (Graham sanoi: "Haluan kiittää juutalaisia rabbeja, että he kutsuivat minut lounaalle. ... Noin 200 rabbia oli koolla ja me mursimme leipää yhdessä ja puhuimme Jumalan asioista ja New York Cityn asioista.") Esittäessään kutsun sanomansa lopussa, Graham kutsui ihmisiä "tulemaan takaisin Herran luo uudistamalla kasteen tai konfirmaation lupaukset" ." (Reported in the 1992 March-April Fundamentalist Digest.) [Graham esitti tämän saman vetoomuksen "uudelleen vahvistaa" vuoden 1977 ristiretkellä, joka pidettiin roomalaiskatolisuuden sydämessä Notre Dame University'ssa: "Monet teistä tahtovat tänä iltana uudelleen vahvistaa konfirmaationsa. Te haluatte uudelleen vahvistaa päätöksen, jonka teitte, kun liityitte kirkkoon" (Interdisciplinary Biblical Research Institute, pp. 75-76).]

- Graham saarnasi ensi kerran Moskovassa sen ollessa vielä osa Neuvostoliittoa. Kun Graham palasi Venäjälle 23.10.-25.10.1992 ristiretken merkeissä, hän tapasi Venäjän ortodoksikirkon puhemiehen patriarkka Aleksei II:n ja he antoivat yhteisen julkilausuman, joka tuomitsi käännyttämisen entisessä Neuvostoliitossa (July-August 1993, Fundamentalist Digest). Graham ja Aleksei antoivat julkilausuman yksityisessä tapaamisessa Moskovan historiallisessa Danilov luostarissa. Graham sanoi:

"Minä vakuutin hänelle, että emme tulleet tänne käännyttämään, että olen ollut täällä useita kertoja Ortodoksikirkon vieraana, että minulla on suuri rakkaus kirkkoon ja minä uskon, että ihmisillä on tarve palata juurilleen ja  panna paljon painoa Raamatun tutkimiseen." ." (Reported in the 12/92 ,Baptist Challenge.) (Alleviivaus lisätty.)

Katusaarnaaminen, Raamatun osien, evankeliumikirjallisuuden ja Raamattuun liittyvän materiaalin kustantaminen ulkomaalaisten toimesta on myös kielletty Venäjällä. Rajoituksia ajoi sama venäläinen ortodoksisuunta, jota kohtaan Grahamilla on niin "suuri rakkaus". Graham ilmaisi yksimielisyytensä uusien lakien kanssa, sanoen traktaattien jakamista "sopimattomaksi" toiminnaksi.

- Piirretty filmi The Prince of Egypt <http://www.crossroad.to/text/articles/poe12-98.html> vuodelta 1998 Mooseksen elämästä, tehtiin evankelikaalien, juutalaisten ja muslimien panoksella. Jumalaton filmin tekijä DreamWorks, tarkoin varoen loukkaamasta näitä uskonnollisia ryhmiä, otti huomattavia vapauksia, mitä tulee Raamatun ilmoitukseen. Se painosti erästä evankelista kustantajaa, joka työskenteli erään lastenkirjan yhteydessä, poistamaan viittaukset Jumalaan "Hänenä" ja jotkin viittaukset Jumalaan "Herrana" (12/98, What In The World!). Jotta jumala olisi filmissä korrekti myös feministeille, niin YHWH (Jahve) sanoo: "... Minä olen sinun esi-isiesi Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala; Saaran, Rebekan, Raakelin ja Lean Jumala" (12/98, Media Spotlight). Billy Graham, James Dobson <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/dobson/>, ja Jerry Falwell <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/falwell/> olivat myös neuvonantajina ja he kaikki ylistävät filmiä. (Reported in the 1/15/99, Calvary Contender.)

- Christianity Today kirjoitti Graham'in kolmannesta Pittsburgh'in ristiretkestä, joka pidettiin 6.2.-6.6.1993 (edelliset ristiretket pidettiin 1958 ja 1968):
"Ristiretkelle oli tunnusomaista ekumeeninen yhteistyö, kun 1050 seurakuntaa ja 65 uskonsuuntaa tulivat yhteen. ... 171500 ihmistä osallistui ... 12515 heistä sitoutuivat Kristukseen. ...Varoja tuli 180000 dollaria yli budjetin, joka oli $1.45 miljoonaa. ... laajasti katolisessa Pitsburgh'issa ristiretken johtoryhmässä oli kuusi katolista. Aikaisemmilla ristiretkillä ei kutsuttu Pittsburgh'in katolisen hiippakunnan virkailijoita. Tällä kertaa Graham tapasi kahdeksan piispaa ja johtajaa katolisista ja protestanttisista ryhmistä" (7/19/93 Christianity Today).

- Vuonna 1993 syyskuussa Grahamilla oli ristiretki Columbus'issa Ohio'n valtiossa. Ristiretkeä edeltävässä TV-haastattelussa Graham sanoi (puhuen Columbus'in asukkaista):

"Te olette liian hyviä, ette tarvitse evankeliointia. ... Tosiasiassa tämä juuri on pidättänyt meitä tulemasta näin kauan."

Eräs TV:n uutistoimittaja sanoi, että Graham ei välittänyt, mistä uskosta olet, vaan että "idea on tuoda sinut takaisin omaan uskoosi, ei mitään väliä mikä se on, ja käyttää ristiretkeä katalyyttinä tuomaan sinut tuohon uskoon." Toinen toimittaja sanoi: "Katolinen kirkko ... ottaa aktiivisen roolin ... ja kutsuu seurakuntalaisiaan ottamaan osaa ristiretkiin" (9/19/93 ,Columbus Dispatch).

Viimeisessä saarnassaan 26.9. 44000 ihmiselle Graham kysyi: "Onko AIDS tuomio Jumalalta? En osaa sanoa varmasti, mutta luulen niin." Kaksi viikkoa myöhemmin hän sanoi, ettei tarkoittanut sitä. Hän sanoi: "Sanoa että Jumala on tuominnut ihmiset AIDS:illa, olisi hyvin väärin ja hyvin julmaa" ja "haluan sanoa, että olen hyvin murheellinen siitä, mitä sanoin" (10/10/93, Bloomington Herald-Times). Graham sanoi myös lehdelle Cleveland Plain Dealer: "En usko sitä, enkä tiedä miksi sanoin niin."

- Viisipäiväisellä vierailulla Pohjois-Koreaan maaliskuussa 1992, Graham saarnasi yhdessä protestanttisessa ja yhdessä katolisessa kirkossa (ainoat Pohjois-Korean kaksi kirkkoa). Hän vei sanoman Paavilta ja puhui hallituksen valtuuttamana. Hän ylisti Pohjois-Korean marxistista diktaattori Kim Il Sungin vetoomusta "sovintoon ja rauhaan" ja sanoi, että on "oppinut arvostamaan Korean pitkää kamppailua kansallisen itsenäisyytensä säilyttämiseksi." ABC:n ohjelmassa "Good Morning America" (6.4.1992) puhuessaan matkastaan Graham sanoi, että Pohjois-Korean kansa näytti "vapautuneelta ja onnelliselta" huomauttaen, että he valmistautuivat Kimin 80-vuotissynttäreille, ja Grahamin mukaan hän oli melkein kuin "isoisä" kansalleen!  Graham sanoi, että Kim oli tarjonnut Grahamin ryhmälle "hyvin tuhlaavaisen lounaan", jonka aikana hän oli "hyvin lämmin ja ystävällinen." Mutta, Graham sanoi, ettei hänellä ollut mitään käsitystä, miksi hänet oli kutsuttu Pohjois-Koreaan.

"Well, minulla on eräs idea," sanoo John Lofton The Lofton Letter'istä."Graham kutsutaan sellaisiin paikkoihin kuin Pohjois-Korea ja silloinen kommunistinen Neuvostoliitto, koska hän on Dupe (helposti petettävä hölmö), jota Lenin kutsui 'hyödylliseksi idiootiksi', jonka voi luottaa olevan kertomatta asioista, kuten ne ovat." Grahamin matkalla oli ilmeisesti suunnaton propaganda-arvo ateistiselle Pohjois-Korealle, joka äskettäin liittyi YK:hon ja on nyt myymässä voimakkaita "terrori aseita" Iranille. (Reported in the 5/1/92 Calvary Contender and the 2/22/93 Christian News.) Grahamilla on aina näyttänyt olevan korkeampi käsitys kommunismista kuin Raamatusta. Joitakin vuosia sitten Graham sanoi, että "Mao Tse Tungin kahdeksan ohjetta ovat pohjimmiltaan samat kuin kymmenen käskyä. Itseasiassa, jos emme voi lukea kouluissamme kymmentä käskyä, minä tyydyn Maon ohjeisiin" (Gothardism Evaluated, 1988, p. 16).]

- Graham on Williamsburg Charter Foundation'in  [WCF] tukija (Graham piti pääpuheen allekirjoitusjuhlassa 25.6.1988). WCF on tunnustavien kristittyjen, humanistien, ateistien, uusiaikalaisten, itämaisten uskontojen jne. ekumeeninen liitto, jonka julistettu päämäärä on uskonnollinen suvaitsevaisuus kasvatuksessa, mutta joka koko ajan ajaa uutta yhden maailman uskontoa. Muita "evankelisia" allekirjoittajia ja/tai kannattajia Grahamin kanssa olivat James Dobson <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/dobson/>, Beverly LaHaye <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/lahaye/> ja Chuck Colson <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/colson/>. WCF ei ole enää olemassa, mutta sen ohjelma on siirretty "uudelle" organisaatiolle nimeltään "The First Liberty Institute", jota johtaa New Agelainen Dr.Charles C. Haynes. (First Liberty sijaitsee George Mason-yliopistolla, joka oli alunperin "kansallinen opettajakoulutuskeskus (national teacher training and outreach center)" WCF:ää varten. Sen New Age/Yhden maailman ohjelma "Living With Our Deepest Differences: Religious Liberty in a Pluralistic Society (suom. Eläminen syvimpien erojemme kanssa: Uskonnollinen vapaus moniarvoisessa yhteiskunnassa)," tarjotaan valtion julkisiin kouluihin uskonnon ja julkisen kasvatuksen kansallisen neuvoston (National Council on Religion and Public Education'in) toimesta. Em. elin on Liberty Institute'n järjestö ja Kalifornian valtion kasvatuslautakunta (California State Board of Education) on hyväksynyt sen.)]

- Houston Chronicle lainasi vuonna 1993 artikkelissaan Billy Grahamin myönteisiä lausuntoja vasemman siiven presidenttiparista Bill & Hillary Clinton'ista:
"Presidentti Bill Clinton'ista tulisi suuri evankelista, Rev. Billy Graham sanoi U.S. News & World Report'ille äskettäisessä haastattelussa. ... Graham sanoi olevansa vaikutettu Clinton'in karismasta ja joistakin asioista, mihin hän uskoo. ... Raamatullisesta näkökulmasta meidän pitäisi olla menossa hyvyyden ja vanhurskauden suuntaan, poispäin rikoksesta ja moraalittomuudesta, Graham sanoi, ja 'kohti lähimmäisiämme, jotka ovat puutteessa. Minä olen rohkaistunut siitä painotuksesta, minkä presidentti Clinton ja Hillary panevat tähän.'"

Että mihin? Panna homot armeijaan tai auttaa abortoimaan naapurisi vauva? Vai ehkä Clintonin intoon Uuteen Maailman Järjestykseen? On kyllin paha asia Grahamilta, että hänellä yleensä on yhtään hyvää sanaa pariskunnasta, joka edustaa kaiken raamatullisen "hyvyyden, vanhurskauden ja moraalisuuden" antiteesiä, vastakohtaa, mutta se, että Grahamin mielestä Clinton'it painottavat näitä hyveitä, edustaa tähän asti ennennäkemätöntä joko tietämättömyyden tai itsepetoksen tasoa Grahamin taholta.

Graham oli vuonna 1993 rukousaamiaisella, johon Clinton otti osaa. Senaattori Kerry luki Joh.3:1-21 (jättäen jakeen 16 väliin) ja sanoi, että Kristus puhui "hengellisestä uudistuksesta" ja että "Kristuksen hengessä ... Hindu, Buddhisti, Muslimi, Juutalainen ja Kristitty kohtasivat toisensa ja "on tullut uudistus ... uuden presidentin ja varapresidentin keralla ..." Graham lisäsi: "En tiedä aikaa, jolloin meillä olisi ollut hengellisempi aika kuin näinä päivinä."

[TV-ohjelmassa "Today Show" 5.3.1998 Graham sanoi koskien Clinton'in seksiseikkailuja: "Annan hänelle anteeksi, koska tunnen ihmisluonteen heikkouden ja tiedän kuinka kovaa se on ja varsinkin hänen kaltaiselleen vahvalle, elinvoimaiselle nuorelle miehelle -- hänellä on niin voimakas persoonallisuus. Luulen että tytöt ovat hulluina häneen."]

- Lisävaloa Grahamin ekumeenisuuteen antaa hänen lausuntonsa U.S. News & World Report'ssa 19.12.1988:

"Maailmanlaajuinen matkustelu ja tutustuminen kaikkien suuntien papistoon on auttanut minua muovautumaan ekumeeniseksi olennoksi. Teologia erottaa meitä ja joissakin tapauksisssa kulttuuri ja rotu, mutta kaikella tällä ei ole minulle enää mitään merkitystä."

Meidän ei pidä hämmästyä tästä sen tosiasian valossa, että jo niin varhain, kuin 1958, Graham oli alentanut opin Sanan erehtymättömyydestä pelkäksi "teoriaksi" ja kielsi, että "tämä erityinen inspiraatioteoria" olisi edes olennaista oikeassa kristinopissa, puhumattakaan, että se olisi peruste kristittyjen yhteyden särkymiselle. (Billy Graham'in kirje toimittajalle, 11/58, Eternity magazine, pp. 18-19.)

- Eräs pastori, joka otti osaa Grahamin ristiretkeen 22.9.1990 Nassau Coliseum'illa Long Island'illa raportoi kokemuksestaan seuraavasti:

"Olin paljon lukenut Billy Grahamin kompromisseista, mutta epäilin joitakin kertomuksia liioitelluiksi. Nyt ne ovat osoittautuneet silmissäni raportoituakin pahemmiksi. ... Johtopäätökseni on, että Billy Graham tekee ihmisistä kaksinkertaa pahempia helvetin lapsia (twofold more the child of hell)  ... Painotus oli uskomisessa Jumalaan, vähän käsiteltiin Jeesusta Kristusta, mutta hyvin vähän. ... Meille kerrottiin, että tapa ratkaista syntikysymys on 'vastaanottaa Kristus, uudelleen vihkiä elämänsä eli uudistaa konfirmaatiolupauksensa, tai miksi sitä nyt sitten kutsutaankaan kirkossasi.' Tuskin uskoin korviani. Mitä tekemistä konfirmaatiolupauksilla on pelastuksen kanssa? ... kukaan ei olisi saanut minua vakuuttuneemmaksi Billy Grahamin luopumuksesta enemmän kuin oma kokemukseni. ... Hänellä oli jopa juutalainen Rabbi lavalla osoittamassa uskontojen yhteyttä. ... On kyllin paha asia, ettei heillä ole päteviä ohjaajia, mutta sitten se, että heille uskotellaan kirkollisen kokemuksen olevan sama kuin uudestisyntyminen, on luopumuksen huippu. ... Billy ei ole tehnyt kompromisseja, hän on täysi petturi (gone kaput)! (From The Baptist Lighthouse, reprinted in The Perilous Times, March, 1991.)

- Persianlahden sodan alkuvaiheessa 1991 Billy Graham kutsuttiin Valkoiseen Taloon rukoilemaan presidentti Bush'in kanssa ja puolesta. Graham on sanonut, että Bush on hänen paras ystävänsä maailmassa oman henkilökuntansa ulkopuolella ja että sodasta ehkä "tulee uusi rauha ja ... presidentin sanoin, uusi maailman järjestys" (2/4/91, Christian News). (Emphasis added.)

- Lisää todistusta Grahamin mukautumisesta maailmaan saatiin, kun hänen järjestönsä pyysi PG:n (Parental Guidance) arviota filmistä The Prodigal (Tuhlaajapoika). Tämä pyyntö siksi "jotta sitä ei nähtäisi (goody- two-shoes?? 'religious' movie) uskonnollisena filminä (4/90, Focus on the Family magazine). "Tällainen ensisijainen/pragmaattinen huolehtiminen maailmallisesta imagosta tekee myönnytyksiä mahdollisille sekundääriselle hengellisille vaikutuksille, joita filmillä voisi olla]" (Calvary Contender 15.2.1991).

- Amsterdamissa 1986 BGEA:n sponsoroimana, 21 miljoonan dollarin budjetilla, yli 12000 "kristillistä" johtajaa tapasivat suunnitellakseen strategiaa maailman evankelioimiseksi. Graham myönsi avoimesti lehdistön päätöskonferenssissa, että ainut tapa päästä maailmanevankelismiin on ekumeenisuuden sateenvarjon alla. Kun kysyttiin, kuinka hän pitäisi konferenssin maailmanlaajuisesta evankelismista, kun niin monet osallistuvat ryhmät eivät edes tunnustaneet samoja uskon perusasioita, tai olleet samaa mieltä siitä, mikä on evankeliumi, Graham vastasi:

"Evankelismi on ainut sana, jossa voimme yhdistyä ... Menetelmämme voivat olla erilaisia ja välillä voi väittelyitä jopa sanomasta, mutta siitä tosiasta ei ole väittelyä, että meidän täytyy evankelioida. ... Luulen, että on olemassa ekumeenisuus, jota ei saa minkään muun sateenvarjon alle."
Siis Graham on valinnut yhdistyä evankelismissa niiden kanssa, jotka kiistävät evankeliumin oleellisen sisällön! (Reported in the July 1991 CIB Bulletin and the March-May 1991 Foundation, p. 13.)

- Billy Graham nimitettiin yhdeksi neljästä järjestön  A.D. 2000 Evangelism <http://www.tcsn.net/fbchurch/fbcad200.htm> kunniapuheenjohtajasta. (Kolme muuta ovat Luis Palau <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/palau/>, Campus Crusade'n Bill Bright <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/Psychology/ccc/>, ja Kyun Chik Han Koreasta. Paul Cedar, silloinen Evangelical Free Church'in johtaja, <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/Psychology/efca.htm> johtaa järjestöä A.D. 2000 International Coalition of Christian Leaders, joka koostuu 200 avainjohtajasta eri uskonsuunnista, kansallisista ja paikallisista kirkoista.) A.D. 2000 Evangelism on ekumeeninen ja sovitteleva ytimiään myöten ja sen riveihin kuuluu jopa joitakin New Agelaisia (esim. Jay Gary and Robert Muller), kuitenkin monet sinisilmäiset (undiscerning) ja tietämättömät "uskovat" tukevat, ylistävät ja osallistuvat siihen. Tämä epäraamatullinen evankelismiliike pitää sisällään roomalaiskatolisia, ortodokseja, karismaattisia, helluntailaisia ja joka lajin protestantteja. On ilmeistä, että monet eivät ole vielä tiedostaneet maailman evankelioimisen mahdottomuutta, kun miljoonat siihen osallistuvat saarnaavat väärää evankeliumia. Tämä tekee A.D.2000 evankelismiohjelman kiroukseksi eikä siunaukseksi.
1993 Mission Frontiers Bulletin'in heinä-elokuun numeron mukaan: "Nämä kansainvälisen koalition johtajat jakavat A.D. 2000 and Beyond Movement'in näyn. [Seurakunta kaikille ihmisille ja evankeliumi jokaiselle vuonna 2000," on heidän iskulauseensa.] He ovat 'etulinjan' johtajia, operaattoreita, aktivisteja, hankkijoita ja /tai värvääjiä maailman evankelioinnin tehtävässä. Koalition jäsenet antavat johdon omien alueidensa osallistumiselle ja jakavat hegellistä neuvontaa eri A.D.2000 lautakuntien, komiteoiden ja resurssiverkoston johtajien kanssa. He pyrkivät yhdistämään tuki- ja kaikenlaiset muut resurssit, jotta liikkeen päämäärät toteutuisivat." (Alleviivaukset lisätty.) Yhdistää kaikenlaisia tukiresursseja merkitsee yksinkertaisesti, että he hyödyntävät minkä tahansa ryhmän vaatimuksia ollakseen sopusoinnussa maailmanlaajuisen evankelioinnin "päämääriensä" kanssa. Ongelma näin kaiken kattavassa ohjelmassa kuitenkin on, että jotkut ryhmät, joiden tuen he pyrkivät saamaan, hyväksyvät monia epäraamatullisia käsityksiä ja kummallisia evankeliumeja (September-October 1993, Foundation magazine).

- Valmistellessaan ekumeenista evankelista ristiretkeä, joka pidettiin Saksassa maaliskuussa 1993, Graham tapasi johtavia Saksan hallituksen ja uskonnollisia johtajia. Niiden joukossa, joita hän tapasi, oli piispa Karl Lehmann, "korkea-arvoisin roomalaiskatolinen virkamies maassa." Heidän tapaamisensa tarkoitus oli "laajentaa paikallisten hiippakuntien mahdollisuutta osallistua ristiretken pyrkimykseen." Uutisen mukaan "Piispa Lehmann toivotti Mr.Grahamin lämpimästi tervetulleeksi sanoen: Eräs avainsanoista, joka yhdistää meitä tänä päivänä, ortodokseja, protestantteja ja katolisia yhtälailla on 'evankelismi'" (1/93, Decision magazine, p. 19)

[Ne, jotka muhinoivat katolisuuden kanssa lyövät hyväksymisen leiman -- ehkä tiedostamattaan, mutta silti yhtä varmasti -- väärään evankeliumiin, jota heidän roomalaiskatoliset ystävänsä saarnaavat. Kun Billy Graham ottaa katoliset mukaan evankelisille ristiretkilleen ja lähettää kyselijöitä katolisiin seurakuntiin, se saa katselijat luulemaan. että roomalaiskatolisuuden täytyy olla aitoa kristinuskoa. Kun evankeliset johtajat muhinoivat Rooman kanssa, luodaan ilmasto, jossa on hyvin vaikea saarnata, että katoliset tarvitsevat pelastusta ja heidän on jätettävä luopio kirkkonsa. Ekumeeniset evankelikaalit särkevät muurin totuuden ja harhan välillä ja saastuttavat evankeliumintyön vedet. ..." (Reported in the 7/1/93 ,Calvary Contender, quoting Way of Life Literature <http://www.whidbey.net/~dcloud/>).]
- Kun Christian News-lehti lähetti useita kirjeitä kysyen väitetyistä Grahamin vapaamuurariyhteyksistä, eräs Grahamin henkilökunnan jäsen kielsi, että Graham olisi milloinkaan ollut vapaamuurari. (Vähemmän vakuuttavassa ilmoituksessa BGEA "tuomitsi" vapaamuurariuden sillä perusteella, että kirkon pitäisi tyydyttää ne tarpeet, joita joku yrittää tyydyttää liittymällä loosiin, että loosiin liittyminen voisi rikkoa miehen ja vaimon välit, jos he eivät olisi keskenään sopineet miehen loosijäsenyydestä ja vaatimus valan tekemisestä on Raamatun vastainen.) Mutta Grahamin järjestö myös myönsi, että Graham osallistui 33. asteen vihkimysriittiin vuonna 1966. Grahamin puolustajat väittävät, että tämän kautta hän tuli tietoiseksi vapaamuurariuden vaaroista.

Vapaamuurareilla vain kun ei ole tapaa kutsua uteliaita salaisiin seremonioihinsa!  Voiko tästä sitten päätellä, että se olikin Grahamin oma vihkiytymisseremonia? Tehdessään alustavaa tutkimusta kirjaansa The Origins and Teachings of Freemasonry (at the House of the Temple in Washington, D.C.), tri Robert A. Morey'lle kerrottiin, että he pitävät tiedostoa kaikista 33. asteen muurareista. Morey kysyi, oliko heillä tiedosto Billy Grahamista. Kirjastonhoitaja vastasi: "Kyllä, haluatteko nähdä sen?" Mutta koska hänestä se ei oikein tuntunut sopivalta, hän sanoi: "Ei, ei tällä kertaa" ((Robert Morey'n kirje toimittajalle, Christian News, (14.9.1992).
Fritz Springmeier Portlandista, Oregonista on kirjoittanut traktaatin "Billy Graham and the Bible." Hän esittää todisteita, että Billy Graham on 33. asteen muurari, joka on myös tehnyt salaiset verivalat. Springmeier ilmoittaa: " Billy Graham osallistui Jim Shaw'n vihkiytymisriitteihin 33. asteen muurarina. Tämä tapahtui ennen, kuin Shaw jätti muurarit totellessaan Kristusta" (14.9.1992, Christian News).

- William Martin sosiologi Rice University'sta vietti viisi vuotta tehden tutkimuksia Grahamin virallista elämäkertaa varten (A Prophet With Honor: The Billy Graham Story, 1991 -- tämä oli toinen virallinen elämäkerta Grahamista, ensimmäisen teki John Pollock 1966). Martin luonnehtii Grahamia "tavanomaisena tyyppinä, joka voi uida nakuna Lyndon Johnsonin kanssa, tai selata läpi Playboy-lehden parturissa hämmentymättä, mutta hän on myös esimerkki puhtaasta elämästä." Martin'in muihin huomioihin sisältyy:

(a) Grahamin kristillisyyden muoto perustaa tunteeseen ja yksinkertaistettuun (simplistic) näkemykseen Raamatusta suosien massatuotantomenetelmiä käännynnäisten voittamiseksi.

(b) Graham on halukas liikkumaan huolettomasti uskontoa ja politiikkaa erottavalla linjalla saadakseen korvaukseksi pääsyn rikkaiden ja mahtavien pariin.

(c) Tutkimuksissa on havaittu, että Grahamin kampanjat paljolti saarnaavat tunnustaville kääntyneille ja että niihin, jotka vastaavat kutsuun hänen ristiretkiensä lopussa, on vaikutettu tekniikoilla, kuten antamalla järjestysmiesten tulla eteenpäin tarkoituksella antaa vaikutelma, että siellä on ihmisvyöry, niistä, jotka sitoutuvat Kristukseen.

(d) Grahamia on moitittu hänen halustaan tehdä yhteistyötä päälinjan protestanttien, katolisten ja muiden epäilyttävien uskonsuuntien kanssa.

(e) Graham on julkisesti hyväksynyt Martin Luther King'in, tunnetun naisten metsästäjän ja marxistisen myötäilijän.

(f) Grahamin ekumeenisiin saavutuksiin kuuluu uusevankelisen (neo-evangelical) lehden, Christianity Today, perustaminen ja ekumeenisen nuorisojärjestön, Youth for Christ, perustaminen, kuten myös se, että hän on ollut tärkeä tekijä NAE:ssa (National Association of Evangelicals) sen alkuajoista lähtien.

- Graham vieraili NCC:n (National Council of Churches) päämajassa New York'issa 27.8.1991 ja ylisti tätä ryhmää seuraavin sanoin: "Ei ole maailmassa toista ryhmää, johon haluaisin enemmän kuulua juuri nyt kuin te kaikki. Koska ajattelen teitä, rukoilen puolestanne ja seuraamme suurella mielenkiinnolla toimianne. ... Minä en puhu liian monille seurakunta ryhmittymille enää, koska katson kuuluvani kaikille kirkoille ja minä rakastan kaikkia yhtä paljon, eikä minulla ole mitään ongelmia ystävyydessä kenenkään kanssa, joka sanoo, että Jeesus on Herra. Minulle oli suuri helpotus tulla tähän johtopäätökseen noin parikymmentä vuotta sitten." " (As reported in Foundation, June-August 1991, p. 34.) [NCC:n vuosikokouksessa 1995 pääsihteeri Joan Brown Campbell luki rohkaisevan kirjeen Grahamilta: -- "Saakoon Jumala käyttää pyrkimyksiänne tuoda uudistunut ymmärrys evankelismin tärkeydestä ja uudelleen vihkiytyminen raamatullisen evankelismin käytäntöön niissä kirkoissa, joissa te palvelette."]

- Vuosikymmeniä Grahamilla on ollut rakkaus Karismaattiseen liikkeeseen ja hän on tukenut sitä. Hänen valokuvansa esiintyy Full Gospel Business Men's Fellowship'in julkaisun Voice etusivulla lokakuussa 1962 hänen puhuttuaan heidän vuosikokouksessaan Seattle'ssa. Se oli Billy Graham, jolla oli tärkeä osa tuoda Oral Roberts evankelikaalisen myötätunnon päävirtaan. Hän kutsui Oralin Christianity Today-lehden sponsoroimaan evankelismin maailman konferenssiin Berliinissä 1966, sitten hän puhui Oral Robertsin yliopiston vihkiäisissä huhtikuussa 1967.

Graham on myös esiintynyt TV:n erikoisohjelmissa Oral Robertsin kanssa. Milloinkaan ei ole esitetty vastalausetta tai varoitusta koskien Robertsin villejä näkyjä, uskolla parantamista ja häpeämätöntä rahankeruuta. Grahamin Amsterdam -83:ssa pääpuhujista kaksi olivat David Yonggi Cho <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/cho/> Koreasta ja Pat Robertson <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/robertson/> USA:sta. Molemmat tietenkin ovat selväsanaisia karismaatikkoja (New Neutralism II, p. 30).

Billy Grahamin rakkausjuttu karismaattisen liikkeen kanssa jatkuu tänä päivänä. Hän lähetti tervehdyksensä ja siunauksensa hyperkarismaatikoille, jotka kokoontuivat New Orleans'issa 1987 (North American Congress on the Holy Spirit & World Evangelization) videoleikkeen avulla, joka esiteltiin runsain fanfaarein ja heijastettiin suurille kankaille. Kun häntä pyydettiin lähettämään terveisiä, hänen olisi pitänyt olla rehellinen ja sanoa, "Kuinka ikimaailmassa Jumala voisi siunata tuota sekasotkua!" Sensijaan hän sanoi näin: (Raportoitu O Timothy-lehden erikoisnumerossa, "Karismaattinen sekasorto Indianapolis'issa.")
"Terveisiä Herran nimessä! Haluaisin olla kanssanne tänä päivänä suuressa konferenssissanne, mutta en voi tehdä niin, koska meillä on ristiretki täällä Denver'issä ... Iloitsen kanssanne ... kokouksenne ... päämääristä ja kiitän Jumalaa siitä tärkeästä roolista, joka liikkeellänne on hengellisen heräämisen tuomiseksi tähän maahan ... Rukoukseni seuraavat teitä, että kokouksenne olisi suuresti Jumalan siunaama ja Pyhän Hengen käytössä meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen hyvän sanoman levittämiseksi. Jumala siunatkoon teitä kaikkia."

- Hyvin vaikuttava kirja, joka edistää karismaattista "MSOG-oppia (Manifest Sons of God)" on Destined For the Throne kirj. Paul E. Billheimer (suomeksi Tulevat hallitsijat, RV-kirjat 1975). Luvussa "Jumalan tarkoitus seurakunnalle," koskien jumaluuden jatketta, Billheimer kirjoittaa: "Liitto menee yli pelkän muodollisen, toiminnallisen tai idealistisen harmonian tai läheisen yhteyden. Se on 'persoonallisuuksien elävä suhde'; uuden syntymän kautta me tulemme alkuperäisen kosmisen perheen aidoiksi jäseniksi ..." Billheimer väittää saaneensa "oivalluksensa (insights)" "Pyhän Hengen" henkilökohtaisen palvelutehtävän kautta. Hän päättelee: "Siis uuden syntymän kautta -- ja puhun kunnioituksella -- meistä tulee 'kolminaisuuden lähisukulaisia', eräänlaisia jumaluuden jatkeita." TBN:n (Trinity Broadcast Network, karismaattinen radioasema) karismaniaakikot Jan ja Paul Crouch postittivat tätä kirjaa sadoin tuhansin kappalein vuosina 1985 ja 1986.  Vielä nytkin he lähettävät sitä varojen saamiseksi. Esipuheen kirjaan kirjoitti Billy Graham. (Reported in Bold Truth News.) (Tämä kirja on myös suomentajan kirjahyllyssä runsaasti alleviivattuna ja hän muistaa lukeneensa sen ainakin kolmeen kertaan ja pitäneensä kirjaa - ennen viisastumistaan - poikkeuksellisen hyvänä. Lieneekö enne vai sattumaa, että tämän kirjan suomalaisen painoksen kannen paino-asussa esiintyy kultaa, jota okkultismissa on aina tavoiteltu? Suomalaiseen painokseen esipuheen on kirjoittanut edesmennyt lähetyssaarnaaja Mauri Viksten. Voi eksytyksen kavaluutta! Suom.huom.)

- Billy Graham on myös valinnut "matalan tien", mitä tulee psykologiseen pop-evankeliumiin, jota niin monet tämän päivän johtavat "evankeliset" suosivat. Seuraavassa pari esimerkkiä:

(a) Graham suositteli raamattuversiota Life Application Bible <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/BookReviews/life.htm> (kuten myös Charles Stanley <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/stanley/>, Howard Hendricks <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/hendricks/>, ja D. James Kennedy <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/kennedy/>). Se on opiskeluraamattu huomautuksin, jotka tukevat minän rakastamista (self-love <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/Psychology/self-est/>) ja muita humanistisia käsitteitä (esim. huomautus Room.12:3:een --"Terve itsensä arvostaminen on tärkeä, koska jotkut meistä ajattelevat liian vähän itsestään ... avain rehelliseen ja tarkkaan arviointiin on tuntea oman arvon perusta -- meidän identiteettimme Kristuksessa ..."; sekä !:Moos.1:26 -- "Sen tietäminen, että meidät on luotu Jumalan kuviksi  ja siten jaamme monia Hänen ominaisuuksiaan, antaa lujan perustan omalle arvolle ... Koska kannamme Jumalan kuvaa, voimme tuntea itseämme kohtaan positiivisesti ... Tietää, että olet arvokas persoona, auttaa sinua rakastamaan Jumalaa ..."). Graham on sanonut, että "Life Application Bible on suuri askel eteenpäin auttamaan kristittyjä soveltamaan Raamatun elämää muuttavaa sanomaa omaan elämäänsä."

(b) Graham sanoo kirjassaan "Answers to Life's Problems (Vastauksia elämän ongelmiin)"... usko Jumalaan on hyvin, hyvin tärkeä," mutta ilmeisesti ei kylliksi -- "Jumala saattaa käyttää pystyvää psykiatria auttamaan sinua joissakin kohtaamissasi ongelmissa ... Siksi sinun ei pitäisi tuntea tekeväsi väärin, jos etsit psykiatrin tai koulutetun psykologin apua ja se auttaa sinua käsittelemään joitakin syvälle juurtuneita tunneperäisiä ongelmia. Etsi sellainen henkilö, joka ei masenna uskoasi Jumalaan. Pastorisi ehkä osaa ehdottaa kristittyä psykiatria alueellasi."

- Eugene Peterson'in The Message (Sanoma) on levinnyt kristillisiin kirjakauppoihin, koteihin ja kirkkoihin rannikolta rannikolle. Ensimmäisten neljän kuukauden aikana sen julkaisemisesta heinäkuussa 1993, 100000 kopiota tätä UT:ia nykyenglanniksi (New Testament in contemporary English) on myyty. Ilmeisesti useimmat lukijat ovat tyytyväisiä: "The Message on niin hyvä, että se salpaa henkeni," kirjoitti suosittu New Age-kirjailija Madeleine L'Engle omassa suosituksessaan. Billy Graham on myös suositellut The Message'a: "The Message on yksi kaikkein dynaamisimmista viime aikojen UT:n versioista, joita olen nähnyt ... Lapset voivat helposti ymmärtää sitä ja Raamatun veteraanilukija näkee Kristuksen sanat uudessa valossa. "Itse asiassa  Graham jopa hyväksyi The Message'n erikoispainoksen BGEA:n levitettäväksi -- se sisältää "... monia itse kirjoittamiani selityksiä sen ymmärtämiseksi, mitä UT sanoo."

The Message kuitenkin opettaa toisenlaista evankeliumia ja toisenlaista moraalia kuin Raamattu (kuten myös maailmallista lämpimän hämärää (worldly/warm fuzzy) näkemystä elämästä)). Esimerkiksi The Message kääntää Jeesuksen sanat Joh.14:28: "The Father is the goal and purpose of my life (Isä on elämäni päämäärä ja tarkoitus)," sitä vastoin Raamattu sanoo: "... The Father is greater than I (Isä on suurempi kuin minä." 1Kor.6:18-20:ssa sanat "sexual immorality (suom. käännös: haureutta)" on poistettu ja lisätty sanat "avoids commitment and intimacy (välttää sitoutumista ja läheisyyttä)" (Voisi päätellä, että "sitoutuminen ja läheisyys", eikä avioliitto, määräävät sallitut rajat seksille.) Room.1:26-27:ssa sanat "God gave them over... (suom.käännös: Jumala on hyljännyt heidät)" on poistettu ja sanat, jotka hyväksyvät homouden on lisätty (antaen porsaanreiän vannoutuneille homoille, jotka "rakastavat" toisiaan, siten synniksi tulee himo, eikä samaa sukupuolta olevan kumppanin valitseminen). The Message'sta löytyy tämän kaltaisia esimerkkejä sadoittain. Tämä kaikki kuulostaa kuin puolustelulta Kirjoitusten "vähättelylle (dumbing-down)" vastaamaan kulttuurimme alaspäin vievää kehitystä. Pitäisikö meidän sitten kirjoittaa uudelleen Jumalan pyhät kirjoitukset sopimaan meidän pinnallisempaan ja maailmallisempaan viestintäämme? Ja mitä se kertoo Billy Grahamin kaltaisesta miehestä, kun hän mainostaa sitä autenttisena Raamatun käännöksenä, eikä Peterson'in henkilökohtaisena poliittisesti korrektina tulkintana? (The Message'a suosittelivat myös Warren Wiersbe, J.I. Packer <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/packer/> ja Jack Hayford <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/hayford/>.) [Artikkelista "What Kind of Message is THE MESSAGE?, kirj. Berit Kjos <http://www.crossroad.to/text/articles.html>.]

-Riippumatta minkä Raamattuversion vilpitön Raamatun lukija valitseekaan, niin kaikki voivat olla samaa mieltä, että The Living Bible ei ole hyväksyttävä "käännös." Heinäkuussa 1996 Tyndale House Publishers'in kustantama New Living Translation (NLT) tuli ulos Kenneth Taylor'in uudelleen tekemänä The Living Bible'na, joka ensimmäisen kerran ilmestyi koko Raamattuna 1971 ja jota on myyty yli 40 miljoonaa kappaletta. Mainokset lupaavat meille, että "The New Living Translation" antaa mahtavan tasapainon luettavuuden ja arvovallan välillä ... 90 johtavan raamatuntutkijan työn tuloksena, se on tarkka suhteessa alkuperäiseen kreikan ja heprean tekstiin." NLT:n kansilehti sisältää innostuneet suositukset Billy Gramilta, Bill Hybels'ilta ja Josh McDowell'ilta ja sitä kuvailtiin myönteisesti Christianity Today-lehdessä 28.10.1996 artikkelissa "The Living Bible Reborn." Todellisuudessa NLT on vielä arvottomampi versio kuin The Living Bible. Se on jälleen parafraasia eli mukaelmaa, kuten The Living Bible, mutta sen kielen päivitys ja sanontalisäykset tekevät pilkkaa Jumalan Sanasta.

- Promise Keepers <http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/Psychology/pk/> (Lupauksen pitäjät) on jättiläismäinen uusi (1991) "miesten liike" tunnustavien evankelisten kristittyjen keskuudessa. Sen juuret ovat katoliset ja karismaattiset ytimeen saakka. PK:n ristiriitainen asenne homouteen; sen sekulaarin psykologian edistäminen; sen epäraamatullinen miesten naisistaminen; sen käsitys Jeesuksesta "munamessiaana (phallic messiah)", jolla oli kiusaus suorittaa homoseksuaalisia toimia ja sen ekumeeniset ja epäraamatulliset opetukset pitäisi saada jokaisen tosi kristityn pidättymään osallistumisesta. PK on osoittautumassa erääksi kaikkein jumalattomimmista ja harhaanjohtavimmista liikkeistä kristikunnan historian vuosikirjoissa. Siitä huolimatta Billy Graham on tämän ekumeenisen, karismaattisen, psykologisoidun miesten liikkeen tukija. Graham välitti kaikille helmikuussa 1996 PK:n papiston konferenssissa Atlantassa, että PK on "organisaatio, joka auttaa seurakuntatyötä," ja "repii alas ne muurit, jotka erottavat meitä."

- Foundation-lehti tiivistää syytteen Billy Grahamia vastaan:

"50 vuotta kompromisseja on kasvattanut Billy Grahamin suosiota, mutta on saanut aikaan vakavan hengellisen arvostelukyvyn ja raamatullisten vakaumusten menetyksen. 50 vuotta kompromisseja on vienyt Billy Grahamin läheiseen yhteyteen ja yhteistyöhön miljoonien kanssa, jotka saarnaavat väärää evankeliumia ja opettavat vaarallisia, epäraamatullisia oppeja. Hänen kieltäytymisensä varoittaa karismaattisten johtajien villioppien vaaroista avaa oven eksytykseen miljoonille uskoville. 50 vuotta kompromisseja on johtanut Billy Grahamin jopa liittymään pakanauskontojen johtajiin sillä perusteella, että molemmat osapuolet pyrkivät maailman rauhaan." (March- May 1991 Foundation, p. 16).

Ellei toisin ole mainittu, informaatio tässä raportissa ja muu tosiasioihin liittyvä dokumentaatio koskien Billy Grahamia, voidaan löytää seuraavista lähteistä:

Unless otherwise noted, the information in this report, and other factual documentation on Billy Graham, can be found in the following sources:

(a) Church League of America. Billy Graham: Performer, Politician, Preacher, Prophet, 1982.
(b) Cloud, David <http://www.whidbey.net/~dcloud/fbns/fbns15.html>. Flirting With Rome, Vol. 1: Billy Graham, 1992, 48 ppgs.
(c) Dullea, Charles. A Catholic Looks at Billy Graham, 1967.
(d) Dunham, William E. "The Billy Graham Compromise," The Review of the News, 5/8/74.
(e) Ewin, Wilson. The Assimilation of Evangelist Billy Graham Into the Roman Catholic Church, 1992, 23 ppgs.
(f) Hulls, Errol. Billy Graham: The Pastor's Dilemma, 1966.
(g) Pasley, Ian. Billy Graham and the Church of Rome, 19??.
(h) Peterson, F. Paul. The Other Side of Billy Graham and Watergate, 1974.
(i) Pickering, Ernest. Biblical Separation, 1979 (pp. 141-155).
(j) Reynolds, M.H. "Billy Graham, the Pope, and the Bible," Fundamental Evangelistic Association tract, 19??.
(k) Waite, D.A. "Billy Graham's Rapid Change of Principles," Bible For Today, 6 ppgs.

Biblical Discernment Ministries - Revised 8/99 

 Takaisin