web space | website hosting | Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

Rikkooko mikään dollari-kuplan?


October 1, 2013

Mikä määrittelee dollarin vahvuuden? Sinä päivänä kun Liittovaltio suljettiin, kaksi viikkoa ennen potentiaalista velan maksun lykkäystä, USA:n valuutta liitelee korkealla ja kullan hinta alhaalla. Robert Bonomo tarkastelee muita tapahtumia joiden, ei-manipuloiduilla markkinoilla, pitäisi vaikuttaa tähän Teflon-valuuttaan.


by Robert Bonomo (henrymakow.com)

----------------------


Robert Bonomo on blokkaaja ja kirjailija Espanjasta. Hänellä on johtajuuden tutkinto (a Masters Degree in Management) Bostonin Yliopistosta ja hän työskenteli Cofinogalle, Galeries Lafayetten rahoitus-haaralle.

Syyskuu ei ole ollut hyvä kuukausi USA:n dollarille. Tätä maailman reservivaluuttaa pitää suurelta osin yllä petrodollari, saudien ja OPEC:in suostumus määritellä öljy dollareissa ja hyväksyä ainoastaan dollarit maksuna. USA saa tekeet siitä että sen leikkirahalle (fiat currency) on kysyntää ja vastineeksi USA on suostunut suojelemaan sotilaallisesti saudien öljykenttiä. Kuitenkin, sen jälkeen kun Presidenti Obama joutui perääntymään suunnitelmistaan hyökätä Syyriaan tukeakseen saudien tukemia kapinallisia, eräs petrodollarin tukipilareita järkkyi perustuksiaan myöten.

Jos USA:lla ei ole kanttia ryhtyä sotaan Lähi-idässä, kuinka varmoja voivat saudit olla että Amerikka suojelee tätä hallitusta sotilaallisesti jos tulee tarvetta? Nyt kun presidentti on suostunut vaieten julkiseen mielipiteeseen tehdessään päätöksiä, siitä että käyttääkö armeijaa, voidaanko laskea sen varaan että hän tulevaisuudessa puolustaa petrodollaria? USA:lla saattaa olla maailman mahtavin armeija, mutta mitä hyötyä siitä on jos sitä ei käytetä? Ja vaikka sitä käytettäisiinkin, seitsemän vuoden sotiminen Irakissa ei ole saanut aikaan paljon muuta kuin että se on tuonut maan Iranin vaikutusvallan alle.

Toinen suuri ongelma dollarille on että FED on käyttänyt viisi vuotta painaessaan rahaa sekä lihottanut tasetta, noin 3,4 biljoonalla (trillion) dollarilla, joka on miltei neljännes USA:n BKT:stä. Kun Bernanke vihjasi maailmalle että hän aikoi painaa jarrua, korot nousivat ja rahamarkkinat pelästyivät. Hänen, kuten presidentin, täytyi peräytyä.

Ja kuukauden päätteeksi me saamme harjoitusta peli-teoriassa jossa on runsaasti Edustajainhuoneen johtoa pelaamassa suurin panoksin uhkapeliä presidentin kanssa tarjoamalla hänelle ainoastaan kahta ratkaisua velkakattoon, joista molemmat tuhoaisivat hänet poliittisesti. Hän voi joko siirtää terveydenhuolto-uudistusta myöhemmäksi tai sulkea Liittovaltion -- näyttää siltä että Hra. Boehner on ottanut oppia Hra. Putinin leikkikirjasta. Syyrian sekaannuksen jälkeen, onko presidentillä varaa sulkea hallitus? Hänen muut vaihtoehtonsa ovat poliittisesti epärelevantteja. Voitaisiin ajatella että hänen vastustajansa ovat saaneet rohkeutta olemaan suostumatta kompromisseihin.

Dollaria tukee armeija jota vastahakoinen kotirintama on heikentänyt, Keskuspankin pääjohtaja joka ei tiedä kuinka lopettaa rahan painaminen tuhansin miljardein, sekä juridinen haara (legislative branch) joka käytti miljardeja vaalikampanjoihin kuitenkaan kykenemättä uudistamaan luottokorttia jota käytetään maksamaan hallituksen kuukausittaiset laskut jota he niin sanotusti palvelevat.

Tuntuu vaikealta uskoa (fathom) että kulta ei nousisi takaisin maaliskuussa 2 000 dollariin unssilta ja sen yläpuilelle samalla kun dolarin asema turvallisena reservivaluuttana heikkenee kyvyttömän ja vastuuttoman kansallisen johdon seurauksena.


Suomentajan kommentti: Robert Bonomon ennustukset menivät pahasti pieleen; suomensin tämän artikkelin ainoastaan Thom Beechamin ja Danin kommenttien takia. Kiista velkakatosta ja Liittovaltion sulkeminen olivat pelkkää teateria jonka tarkoitus oli vahvistaa Obaman asemaa ja täten saada Teekutsuliike huonoon valoon kansalaisten silmissä, ja siinä onnistuttiin. Tarkoitus ei ollut tuhota USA:n tai maailman taloutta, eivätkä taloustieteilijät edes pitäneet liistan pitkittymistä todennäköisenä vaihtoehtona, koska dollarin arvo ja pörssit pysyivät vakaina tai jopa nousivat tämän "kriisin" aikana.

Robert Bonomon tuorein novelli, Your Love Incomplete, kertoo hengellisestä heräämisestä ja paneutuu vaihtoehtoiseen historiaan, finanssijärjestelmään, samoin kuin esoteerisuuteen. Sen voi lukea täältä: https://www.smashwords.com/books/view/343638.


THOM BEECHAM KOMMENTOI:

Miksi tämä tulee yllätyksenä? Kaikissa kirjoituksissani minä sanoin että se tulisi. Kullan hinta on selvästi menossa alaspäin. Kaikki on kuitenkin ylhäältä päin johdettua. Tämän suuruinen kauppa voi olla ainoastaan virallista. Markkinat toimivat ei-vaistonvaraisesti (counterintuitively). Tämä tarkoittaa sitä että ne toimivat kuten on ennustettu. Olen asennoitunut siten että innostun kullan hinnan laskusta (I have positioned myself to get excited at lower gold prices). Se on menossa siihen suuntaan, joten miksi taistella sitä vastaan?

Toivon pääseväni eroon futuureista pian, kun katastrofi häämöttää (I hope to go long on the equity futures soon, as catastrophe looms). Ajattele loogisesti, sitten heittää se menemään (then flip it). Tämä on se mitä minä teen. Se on varma tapa tehdä rahaa.

Kenties me olemme lopun ajan babylonissa. Entisenä katolisena, minä ihmettelen mitä Paavi oikein sanoo. Hän sanoo että meidän ei pitäisi juuttua asioihin kuten homoseksuaalisuuteen (hän on ensimmäinen paavi joka sanoo "gay"), aborttiin, ehkäisyyn, jne. Hän sanoo kaikkia miellyttäviä asioita (he says to be inclusive like a big mega church). Hän sanoo, kuka hän on tuomitsemaan? Hän on Kristuksen sijainen. Katolisen opin mukaan, hän edustaa Jeesusta kunes Hän tulee takaisin. Paabi sanoo että me kaikki pääsemme taivaaseen. Meidän ei tarvitse kuulua kirkkoon, eikä meidän arvitse edes uskoa Jeesukseen. Miksi käydä kirkossa? Usko vain omaantuntoosi. Hän sanoo kaikkea sitä mikä on vastoin kristillistä ja katolista oppia.

Vakavasti, tämä kaveri on väärä profeetta.

Joten kulta voi pudota alle 1 000 dollarin? Tietysti... olen sanonut jo kauan että kullan hintaa manipuloitaisiin ylös, niin että se vuodattaisi kaikki kuiviin samalla kun NWO:ta tuodaan sisään. Tämä on tärkeä asia pohtia. Jokainen kulunut päivä vahvistaa tämän. Minulla ei ole mielipidettä siitä mitä on meneillään. Minä vain toimin ja valmistaudun sen mukaan. Minun teesini on ainoa asia jossa on järkeä, ja se on pelastanut minut, ja olen tienannut sen ansiosta 200 000 dollaria tänä vuonna.


DAN KOMMENTOI:

"Jos USA:lla ei ole kanttia ryhtyä sotaan Lähi-idässä, kuinka varmoja voivat saudit olla että Amerikka suojelee tätä hallitusta sotilaallisesti jos tulee tarvetta?"

Mielenkiintoinen skenaario, vaikkakin epätodennäköinen. En usko ihmisten ymmärtävän että Englantilais-Amerikkalainen öljykartelli loi Saudi-Arabian ja pitää sitä yllä.

Saudi-Arabia, kuten Israel, on niiden valtojen nukkehallitus jotka hallitsevat maailmaa. Tämän vuoksi Israel ei koskaan valita Saudi-Arabiasta, eivätkä he koskaan valita Israelin tekemisistä. Samalla kun tavanomaiset sodat raivoavat ikuisesti maailmassa Toisen maailmansodan jälkeen, todelliset geopoliittiset tekijät eivät sekaannu tähän väärään 'arabikevät' -huijaukseen. Arabikevät on NATO:n juoni (proxy device) murskata viimeiset itsenäiset hallitukset Lähi-idässä.

Tämä velkakatto- 'kriisi' USA:ssa on pitkäveteinen (tai: typerä) rutiini joka toistuu muutaman vuoden välein jotta ihmiset uskoisivat että tämä kolmiulotteinen universumi romahtaa mustan aukon singulariteettiin jos 'Liittovaltio sulkee ovensa'.

Meidän pitäisi olla niin onnekkaita.

Thom Beechamin outo hyppäys dollarista Paaviin ihmetyttää minua. Vaikka minä pysyn kirjoilla Katolisessa Kirkossa, huolimatta siitä että olen samaa mieltä Beechamin kanssa että Bergoglio (Pope Francis) on a 'Judas priest', Beecham summaa asiat hyvin yhteen.

Haluan puhua katoliselle yleisölle hetken, sanoakseni että koska me elämme apokalyptistä aikakautta, on hyväksyttävää olla seuraamatta Paavin myrkyllistä johtajuutta jos se on vastoin omaatuntoasi.

Minun ratkaisuni on ollut löytää ja vahvistaa tietämystä ja käydä keskusteluja 'Pyhien yhteisön' (Communion of Saints) kanssa mikä on aivan todellista. Älä lakkaa olemasta aktiivinen kirkossa, siirry hyvien tekojen puolelle (get into the charity end) ja hylkää poliitikot.

Tämä on suuren koettelemuksen aikaa koska me emme voi enää jatkaa katsomista paaveihin ja piispoihin ja pappeihin johtajina Kristuksessa. Seuraa Kristusta sen sijaan tunnistamalla aikakausi jossa me olemme ja auta muita kaupunkina valmistautumaan hurrikaaniin tai katastrofiin, koska tämä on todellisuus siitä mitä on tulossa. Kun autat lähimmäisiäsi elät Pyhän Hengen armossa.


http://henrymakow.com/2013/10/Will-Anything-Burst-the-Dollar-Bubble.html


Takaisin